Jüri Alperten: Ära peab minema siis, kui sind veel tahetakse

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maestro Jüri Alperten möönab, et tunneb ennast dirigendina laval, ent tundmaks end eluski dirigendina, on ta liiga lepliku iseloomuga.
Maestro Jüri Alperten möönab, et tunneb ennast dirigendina laval, ent tundmaks end eluski dirigendina, on ta liiga lepliku iseloomuga. Foto: Mailiis Ollino

Tänaõhtune kontsert Pärnu kontserdimajas jääb maestro Jüri Alpertenil Pärnu linnaorkestri peadirigendina viimaseks. Sügisel alustab linnaorkester hooaega peadirigendita.

Vastutav amet maha panna oli Alperteni enda otsus ja ta arvab, et selleks oli tagumine aeg. Kuid Pärnu vahet lubab ta edasi käima jääda. Plaanid tulevaks hooajakski olla tema kui külalisdirigendiga juba tehtud.

Pärnu linnaorkester loodi 1994 ja teie olete peadirigent olnud peaaegu niisama kaua: 1998. aastast. Miks te selle ameti nüüd maha panna otsustasite?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles