Peoleivad küpsesid Paadremal juubeliks

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paadrema külaseltsi esinaine Margit Merila jagab leivatainast vormidesse, teda aitab majaperenaine Kristel Metsniit.
Paadrema külaseltsi esinaine Margit Merila jagab leivatainast vormidesse, teda aitab majaperenaine Kristel Metsniit. Foto: Mailiis Ollino

Paadrema külakeskuse vast valminud köögis küpsesid leivad, mis on täna kodukandipäeval peolaual. Juuretise tõi ja taina segas külaseltsi esinaine Margit Merila, keda aitas majaperenaine Kristel Metsniit.

Merila mõõtis kindla käega parajad tainaportsud leivavormidesse ja rääkis, et juuretise sai ta seitse aastat tagasi line-tantsu treeningul ühe Audru kandi naise käest. Leivaalget on ta säilitanud siiani ja jaganud neile, kes küsinud. Tema leib küpseb ahjus täpselt tund ja kümme minutit, siis on see valmis, koorik hea ja krõbe.

Aga me ei sõitnud Pärnust 60 kilomeetri kaugusele Paadremale leivaõpituppa, vaid vaatama külaseltsi kingitust kogukonnale Eesti Vabariigi 100 aasta juubeliks. Täna õhtul avab Merila külakeskuse otsaukse, paneb trepile punase vaiba ja palub lusikate-nugade-kahvlitega kaunistatud linti lõikama Varbla vallavanema Kaido Selbergi ja ehitaja ehk AS Decora Ehituse esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles