Paadrema külakeskuse vast valminud köögis küpsesid leivad, mis on täna kodukandipäeval peolaual. Juuretise tõi ja taina segas külaseltsi esinaine Margit Merila, keda aitas majaperenaine Kristel Metsniit.
Tellijale
Peoleivad küpsesid Paadremal juubeliks
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merila mõõtis kindla käega parajad tainaportsud leivavormidesse ja rääkis, et juuretise sai ta seitse aastat tagasi line-tantsu treeningul ühe Audru kandi naise käest. Leivaalget on ta säilitanud siiani ja jaganud neile, kes küsinud. Tema leib küpseb ahjus täpselt tund ja kümme minutit, siis on see valmis, koorik hea ja krõbe.