Laura Vadam: Inglismaale kooli ja tatart sööma

Laura Vadam
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Vadam.
Laura Vadam. Foto: PP

Benjamin ja Katherine on põlised britid, kes söövad lõunasöögiks muna kahe valge läbipaistva saiaviilu vahel ja rüüpavad peale kihisevat koolajooki. Komplekti eest tasuvad nad krediitkaardiga, kuhu aeg-ajalt kui välk selgest taevast raha juurde tekib. Tööl nad justkui ei käi, rikka vanaisa pärandusega pole neid minu teada samuti õnnistatud.

Koolipuhveti järjekorras seisavad nad päevas vähemalt kaks korda, kus kolmenaelase võileiva ja kahenaelase märjukese eest tasuvad. Magusaisu peletamiseks sirutavad käed šokolaadiküpsise poolegi, mille eest puhvetitädi kaks ühenaelast münti küsib.

Nii see eluke veereb: raha on kogu aeg olemas, mingisugune toitki on lettidele tarbimiseks laotatud, viriseda pole ju põhjust. Ent nädal pärast pangakrediidi suurenemist on Katherine’il probleem: raha hakkab otsa saama. Majandusraskustes tudengil on kaks võimalust: sirutada käsi vanemate rahakotti või elada järgmised kolm nädalat õhust ja armastusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles