Koonga valla lehte täidab alatu valimispropaganda

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Junnumaa Kuukiri on pühendatud pea pooles mahus kohaliku võimuliidu valimispropagandale.
Junnumaa Kuukiri on pühendatud pea pooles mahus kohaliku võimuliidu valimispropagandale. Foto: TÕMMIS

Koonga vallavalitsus on kulutanud maksumaksja raha, et täita kohalik infoleht võimuliidu propagandaga. Hea valimistava valvurid tõdesid, et tegu on lausa äärmusliku juhtumiga, ja võrdlesid vaatepilti näiteks Tallinna TV hiilgeaegadega.

Pärnu Postimehe ajakirjanik uuris Pärnumaa valdade infokirju, et tuvastada hea valimistava rikkumisi, ja silma jäi Koonga valla leht Junnumaa Kuukiri. Juba kaanel on loetletud võimuliidu kandidaadid ühes piltide ja kandidaadinumbritega. Kogu sisuline osa koosneb ülevaatest, mida nelja aasta jooksul ära on tehtud. Pisut edasi lehitsedes leiab aga juba Lääneranna valimisliidu lubadused ja täieliku valimisnimekirja.

Toimetus saatis lehe hinnata hea valimistava valvuritele kodanikuühendusest Hea Kodanik. Juba järgmisel päeval oligi valla kuukiri hea valimistava rikkumiste edetabeli tipus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles