Sindist stardib “EV 100” linnumaraton

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rändlinnud
Rändlinnud Foto: Margus Ansu

Ülehomme antakse Sindis start üritusele “EV 100 – 100 linnuliiki Sindis” ja samal hommikul algab Sindi gümnaasiumi bioloogiaõpetaja Eedi Lelovi juhendamisel linnuretk, millega huvilised saavad liituda raekoja juurest.

Lelovi jutu järgi algab retk kell kaheksa ja Sindi linnavalitsuse eest liigutakse linna parkidesse ja jõekaldale, retk kestab veidi üle tunni. Õpilasrühmadele algab linnuelu tutvustav jalutuskäik veidi hiljem, poole kümnest. Mihklikuu viimase päeva retked ja linnuvaatlus on osa üleeuroopalisest lindude sügisvaatlusest Birdwatch.

“Sellised vaatluskäigud pakuvad alati põnevust,” kinnitas retkejuht ja harrastusornitoloog Eedi Lelov. “Näiteks 2015. aasta vaatlusel kohtasime Sindis rändel rabapistrikku, lindu, kes ligemale 60 aastat tagasi oli veel Eesti rabade tüüpasukas, kuid siis kadus pesitsejana meie maalt. Viimastel aastatel on märgata selle väga kiiresti lendava röövlinnu arvukuse tõusu mõlemal rändeperioodil.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles