Kalev Vilgats: Tahtmise asi

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Vilgats
Kalev Vilgats Foto: PP

Põhja-Pärnumaa oli viimane uus omavalitsus, kus Pärnu Postimees käis läinud reedel kandidaate usutlemas. Põhimõtteliselt võiks Põhja-Pärnumaad võrrelda Suur-Pärnuga: mõlemad tunduvad olema üle mõistuse suureks paisutatud. Kuidas emmata embamatut – selles on küsimus. Põhja-Pärnumaa moodustasid ühinemislepinguga Halinga, Tootsi ja Vändra vald ning Vändra alev.

Ajakirjanikega kohtujad tunnistasid, et siin ei aita ussi- ega püssirohi. Jääb kaks tugevat keskust: Pärnu-Jaagupi ja Vändra. Kuidas vältida omavahelist rivaliteeti, et üks ei hakkaks tekki vaid enda peale tõmbama?

Valimisliidu Inimeste Eest esinumber Jaanus Rahula ütles, et ega muud varianti ole, kui juhtivad võimumehed peavad tulema eri keskustest. Näiteks vallavanem Vändrast ja volikogu esimees Pärnu-Jaagupist või vastupidi. Kui mõlemad juhtuvad olema samast vallast, võib elu pingeliseks minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles