Pärnus saab koduse jõulupuu tänavu 10-20 euro eest

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel aastal pole jõulupuude müügi ajaks lund veel maha sadanud. Pildil Härma kaubahoovi üle-eelmise aasta kuuseturg, kust tänavugi pakutakse lisaks kuuskedele ja nulgudele ja jõulusokkusid.
Sel aastal pole jõulupuude müügi ajaks lund veel maha sadanud. Pildil Härma kaubahoovi üle-eelmise aasta kuuseturg, kust tänavugi pakutakse lisaks kuuskedele ja nulgudele ja jõulusokkusid. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnus läheb suurem jõulukuuskede müük lahti selle nädala lõpul, kaupmehed küsivad tänavu jõulupuu eest 10-20 eurot.

Homsest plaanib Härma kaubahoovi kuuseleti üles panna osaühing Euro Cactus. Firma projektijuhi Arne Meieri sõnade kohaselt küsitakse tänavu kuusemeetri eest kuni kümmekond eurot. „Võrreldes eelmise aastaga, hinnad tõusnud ei ole. Paarimeetrise kuuse  saab umbes 16 euro eest. Mullu maksis selline kuusk 250 krooni,“ märkis ta.

Laupäeval alustab Mai turu ja Mai Selveri juures jõulupuude müügiga Toomas Lind, kes enda arvepidamise järgi on rõõmustanud linnarahvast kuuskedega 18 aastat.

Lind pole oma pakutavatel jõulupuudel konkreetset hinda paika pannud, ostjal tasuks arvestada kaheksa kuni kümne euroga meetrist. „Hind oleneb puu välimusest. Ilusam puu maksab veidi rohkem,“ seletas Lind. Seega võib kahemeetrine kena kuusepuu minna maksma 20 eurot.

Osaühing Rogerg plaanib Oja kaupluse juures alustada kuuskede müüki esmaspäeval. Firma esindaja Erlika Keesi jutu järgi peaksid nende jõulupuud oleme linna ühed odavamad. Kuni poolteisemeetrise kuuse hind on seitse-kaheksa eurot, 1,5 -2meetrise jõulupuu eest tuleb ostjal letti laduda kümme eurot.

Mai Selveri juures kauplemisloa saanud Võido Voor ütles, et tema praegu jõulukuuskede müüki ei plaani, sest see ei tasuvat ära.

Pärnu linnavalitsuse majandusosakond on sel aastal andnud jõulupuude müügiks linnamaal loa kolmele ettevõtjale, aga kuusemüüjad tegutsevad turul ja ehitusmaterjalide kaupluste aiandusosakondadeski.

Majandusosakonna linnavara peaspetsialisti Elo Juursalu sõnade kohaselt teenib linn kuusemüüjatelt iga kümneruutmeetrise müügiplatsi pealt ligi 48 eurot.

Jõulukuuske saab ise metsa tooma minna veel riigimetsa majandamise keksuse (RMK) kaudu. Omal käel kuusetoojate tarvis on RMK tähistanud Pärnumaa riigimetsades 22 kuusekohta. Ise riigimetsast toodava kuuse eest tuleb välja käia kolm kuni 13 eurot.

Kuusemüüjate sõnutsi kauplevad nad jõululaupäeva, 24. detsembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles