Riigieksameid teeb 18 233 eksaminandi

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Tänavustele riigieksamitele on esmastel andmetel registreerunud 18 233 eksaminandi, Pärnu linnast ja maakonnast on end eksamitele kirja pannud 1083 inimest.

Kõigist registreerunutest 15 198 on gümnaasiumiõpilased, 1228 varem gümnaasiumi lõpetanud ja 1807 kutseõppeasutuste õpilased.

Eksamivalikute koguarv on 43 176, teatas riikliku eksami-ja kvalifikatsioonikeskuse infojuht Eeva Sirel.

Kõige rohkem registreeruti eesti keele riigieksamile: 8951 registreerunut. Eesti keel on eesti õppekeelega gümnaasiumilõpetajatele kohustuslik riigieksam.

Eesti keele kui teise keele riigieksamile, mis on kohustuslik vene õppekeelega gümnaasiumide lõpetajatele ja põhihariduse baasil vene õpperühmades õppivatele kutseõppeasutuste õpilastele, pani end kirja 2980 eksaminandi.

Vene keele eksami, mis vene õppekeelega koolide õpilastele on valikeksam, valis 1312 eksaminandi.

Sirel märkis, et nagu varasematel aastatel on tänavugi rohkem valitud inglise keele (7348 eksaminandi), ühiskonnaõpetuse (6302), geograafia (5371) ja matemaatika (4032) riigieksamit.

See riigieksamite valiku rida ühtib Pärnumaa koondnumbrite ja Pärnu linna eksaminandide eelistustega. Pärnu maakonnast riigieksamitele registreerunutel on esikohal ühiskonnaõpetus, teisel geograafia ja kolmandal inglise keel.

Bioloogia riigieksamile pani kogu Eestis end kirja 2514 eksaminandi, keemias 1857, ajaloos 1209 ja füüsika riigieksami valis 677 eksaminandi.

Vene keele võõrkeelena riigieksami valinute arv on 353, saksa keele puhul 239 ja prantsuse keele riigieksami valis 31 eksaminandi. Prantsuse keelt Pärnumaal registreerunutest keegi riigieksamiks ei valinud.

Gümnaasiumi lõpetamiseks peavad õpilased sooritama kolm riigieksamit.

Riigieksameid on võimalik teha ka enne lõpuklassi, kui eksamiaine gümnaasiumiastme kohustuslikud kursused on läbitud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles