Pärnusse jäi kolm medalit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa maastikuvibuliidu meistrivõistlused Pärnu spordihallis.
Euroopa maastikuvibuliidu meistrivõistlused Pärnu spordihallis. Foto: Urmas Luik

Pärnu spordihallis lõppenud Euroopa maastikuvibuliidu meistrivõistlustel võitis Pärnu Meelise klubi 12aastane laskur Markus Vaikjärv noorte olümpiavibu klassis kuldmedali.

880 silma kogunud ja Euroopa noorterekordi püstitanud Vaikjärv edestas nelja silmaga oma põhikonkurenti Markkus Meriahot Soomest ja kolmas oli Evert Hepner 765 punktiga.

Tüdrukute olümpiavibu klassis teenis pärnulanna Karolin Martinson soomlanna Jasmin Koivisto järel hõbemedali ning pronksi sai Moonika Janet Pregel. Sportvibu lasknud neidude arvestuses tuli Euroopa meistriks Maris Tetsmann, hõbeda vääriliselt lennutas nooli Kristel Peet Meelise klubist ja pronksi pälvis soomlanna Tessa Alaraappana.

“Kõige põnevam heitlus medalitele käis meeste plokkvibu eliitklassis, kus kolm meest kogus kolme päevaga maksimaalsed 900 silma,” ütles EM peakohtunik Siim Talmar. “Alles ümberlaskmiste järel suutis Priit Tormis oma paremuse maksma panna.”

Kokku võistles Pärnus ligi veerand tuhat vibukütti 15 riigist ja välja jagati 40 Euroopa meistrivõistluste medalikomplekti. Eesti sportlaste saagiks langes 13 meistrikulda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles