Looduse risustajad tuleks teolt tabada ja loodust koristama panna

, Viinahaualt, Tori vallast
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsa alla toodud prügi. Foto on illustreeriv.
Metsa alla toodud prügi. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

"Teeme ära" on vist juba saamas igaaastaseks traditsiooniks, sest sellist kampaaniat on korraldatud juba mitu aastat järjest.

Milleks seda "Teeme ära" kampaaniat vaja korraldada on? Mina teen ettepaneku korraldada kampaania "Püüame risustajad kinni", sest "Teeme ära" üritusel (kui seda võib ürituseks ikka nimetada?) osalevad ju vabatahtlikud inimesed kes koristavad teiste risu ja rämpsu.

Kui käia maanteel, siis hakkavad silma igasugused õllepurgid ja muu taara mis on lihtsalt mõne rullnoka  poolt visatud uhkelt laias kaares läbi auto akna tee peale või kraavi. Miks peavad olema teised need sibid kes koristavad vabatahtlikult selliste rullnokkade  poolt ülbelt visatud risu?

Selle asemel et mõelda igaaastasele "Teeme ära" ürituse korraldamisele, võiks mõtlema hakata hoopis sda, et kuidas korrale kutsuda ja karistada sunniviisilise koristama panemisega neid rullnokkasid  endid.

Mina olen nii ülbe küll, et teiste risu ma koristama ei lähe ning seega sibi ei mängi. Kujutage ette kui magusalt rullnokk naerab ja taarat loodusesse viskab ja endamisi mõnuledes ütleb, et las sibid teevad ära ja koristavad.

Et mitte teemast pikka romaani teha, siis ütlen lühidalt - kohtadesse kus kõige rohkem risu on, tuleb panna üles vastavad kaamerad ning ka selle kandi inimestel tuleks valvas olla, et näha kes kuhu midagi maha sokutab ja selliselt loodust risustab. Kui meil on huvi risustaja tabada, same sellega hakkama küll.

Kui risustajad panna sunniviisiliselt loodust koristama, siis nad enam ülbikut  ei mängiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles