Kauni koduümbruse loojad osalevad riiklikus programmis

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaunima looduslähedase kodu loojad Sigrid ja Vaido Absalon tulid maavanema vastuvõtule tütrega.
Kaunima looduslähedase kodu loojad Sigrid ja Vaido Absalon tulid maavanema vastuvõtule tütrega. Foto: Urmas Luik

Eile maavalitsuses toimunud kodukaunistamise konkursil osalenute tänuvastuvõtul ütles Eesti kodukaunistamise keskjuhatuse esimees Arvi Altmäe edasi riigi presidendi ja presidendi kantselei tervitussõnad.

Altmäe teatel on konkurss “Eesti kaunis kodu” sellest aastast rahvuslik programm, liikumine, mis väljendab rahvuslikku iseseisvust. Sellest võtavad osa kõik 15 maakonda ja neli suuremat linna, need on Tallinn, Tartu, Narva ja Pärnu.

“Meie kaunis ümbrus on majanduslik atraktiivsus, mis soodustab ettevõtlust ja ettevõtlikkust,” lausus Altmäe, väljendades head meelt selle üle, et Pärnumaal juhib toimkonda Maie Joala, kes on ka keskjuhatuse liige.

“Armastust, rõõmu ja pühendumist jätkugu teil!” soovis Altmäe.

Kodukaunistamise Pärnumaa toimkonna liige, omavalitsuste liidu esindaja, Lavassaare vallavanem Ene Täht märkis, et kodude ümbruse kõrval on ühtse ja ilusa miljöö loomisel korrastatud tööstusmaastikud, mida komisjon ringsõidul oma silmaga nägi.

“Koduümbruse kujundamisse on pandud hulk rahalist ja ajalist ressurssi, seda on tehtud oma parimal moel, kuid eestlasele omase töörabamise asemel võtke kas või jaanipäeval pere kokku, istuge, nautige seda, mis tehtud,” soovitas maavanem Andres Metsoja.

Kodukaunistamise konkursil osales 14 omavalitsust 27 kandidaadiga, neist kõik ei saanud osaleda tänuüritusel.

Osa peresid kätles maavanemaga, päeva tähtsust ja sündmuse erilisust silmas pidades lapsedki kaasas. Osa tänukirja ja viiruga tänatavaid esindas kas pereisa või pereema, nii kuidas kellegi kodused tööd-tegemised võimaldasid linnasõitu ette võtta.

Sindi linnapea Marko Šorin kinkis omavalitsuse nimel eramute rühmas konkursil osalenud ja Sindi ilusamaks luua aitavatele kodukaunistajatele kauniõielised potililled, mida saab aeda või amplisse istutada.

Särava muusikalise tervituse tõid Toomas Volli juhendamisel neidudekoor Argentum Vox ja tütarlaste ansambel Rõõmurullid ning solistid Mirel Jakobson, Keidy Mäekivi ja Hedi Maaroos. Suupistelaua kattis Frens Catering.

President Toomas Hendrik Ilvese ja Evelin Ilvese korraldataval üleriigilisel kodukaunistajate tänuüritusel 19. augustil Haapsalus osalevad iga hindamisklassi parimad. Pärnu maakonda esindavad eramute rühmas perekond Kutser Paikuselt, hoonete rühmas perekond Vene Kastnast, looduslähedase keskkonna loojatest perekond Absalon Reiust ja talude klassis perekond Mägi Halinga vallast Soosalu külast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles