Enn Auksmann: “Lootuse” festival annab vaimulikku värskendust

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa praost Enn Auksmann.
Pärnumaa praost Enn Auksmann. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

29.-31. mail toimub Tallinnas Saku Suurhallis Eesti viimaste aastate suurim kristlik üritus, “Lootuse” festival. Evangeelset sõnumit jagab seal maailma kuulsaima evangelisti Billy Grahami poeg Franklin Graham, muusikat teeb 500-liikmeline ühendkoor, esinevad kristlikud muusikud Eestist ja välismaalt. Saku Suurhall mahutab 10 000 inimest, samuti on korraldajad valmis ülekanneteks välitelkides halli kõrval. Sündmus tõlgitakse eesti, vene ja viipekeelde.


Pärnu Eliisabeti kogudus võtab üritusest osa, viies soovijad bussidega kohale ja valmistades ette vaimulikke saatjaid.

Pärnu Eliisabeti koguduse õpetaja Enn Auksmann, mis festivaliga on tegemist ja kuidas pärnakatel on võimalik sellel osaleda?

Korraldaja on Billy Graham Evangelistic Association, sellised festivalid toimuvad kogu maailmas. Eestis on “Lootuse” festival esimest korda ja pärast 1990. aastatel linnahallis toimunud gospelüritusi pole midagi nii mastaapset siin veel olnud. Peetakse evangeelseid koosolekuid, kuuleb palju väga head muusikat, oma üritused on lastele.

Ettevalmistuses osalevad ja teevad koostööd väga erinevad Eesti kirikute nõukogusse kuuluvad kirikud. Kohalike koguduste ülesanne on kutsuda inimesi festivalile kristlikust sõnumist osa saama ja leidma tee kirikusse.

Kuna oluline osa festivalist on eestpalved nende eest, kes kuuldud sõnumist puudutatud saavad, vajatakse ligi 1000 vaimulikku nõustajat, kes võiksid ülejäänud festivalile minejatele saatjaks ja toeks olla. Selleks kutsutakse kogenumaid koguduseliikmeid vastavatele kursustele, mis on plaanis Eliisabeti koguduses.

Samuti korraldavad kogudused huviliste festivalile viimiseks transpordi. Meie oleme praegu tellinud 50kohalise bussi ja kõik, kes tahaksid sellega Saku Suurhalli saada, võiksid Eliisabeti kiriku kantseleis sellest teada anda. Festivali korraldav komisjon kompenseerib bussisõidust 80-70 protsenti, ülejäänud summa paneme kokku koguduse poolt või annetustena. Festival ise on kõigile tasuta.

Kui aktiivsed Eliisabeti koguduse liikmed teie arvates praegu on? Kõigil on oma muresid küllalt, kas suudetakse kirikueluski osaleda?

Tahaksimegi oma koguduse liikmeid vaimulikult natuke üles äratada, nii aktiivseid kirikuskäijaid kui neidki, kes on siin ristitud ja leeritatud, kuid teenistustele satuvad harva. Arvan, et niisugune atraktiivne festival võiks olla kristlastele nagu laulupidu, mis annab vajalikku vaimset värskendust ja paneb mõtlema, milline võiks olla nende roll nii koguduses kui Pärnu kogukonnas.

Kogudus pakub võimalusi mitte ainult peoks kokku tulla, nagu “Lootuse” festival seda on, vaid sellekski, et praktiliselt millegagi panustada. Kas või sotsiaalabi valdkonnas, mis aina rohkem tähelepanu nõuab. Eestis on inimesi, kes oma eluga on päris hädas, ja õnneks on inimesi, kes tahaksid neid aidata.

Kuidas Eliisabeti kogudus abivajajaid aitab?

Esiteks on Pühavaimu 21 avatud uuskasutuspunkt, kuhu saab tuua korralikke rõivaid, mida siis võivad sealt võtta need, kellel vaja. Teiseks on koostöös Shalomi abikeskusega organiseerimisel toiduabipunkt, kus sooja süüa pakkuda ja toidupakke jagada.

Oleme palunud oma koguduse liikmetel ja teistel soovijatelgi tuua kirikusse toidupakke makaronide, suhkru ja teiste kuivainete ning kohviga, soovituslik toiduainete nimekiri on üleval Eliisabeti koguduse kodulehel. Tööl käival ja palka saaval inimesel on raske ette kujutada, kui suureks abiks võib kellelegi olla viiekroonine pakk makarone, aga meil on inimesi, kes sellest elavadki. Näiteks on invaliidsuspensioni saajaid, keda me jõudumööda nende pakkidega aitame.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles