Ain Keerup: Sindi gümnaasiumis algasid aastapäevaüritused

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Keerup.
Ain Keerup. Foto: PP

Vastab Ain Keerup, Sindi gümnaasiumi direktor.

Ligi 320 õpilasega Sindi gümnaasium tähistab 175. aastapäeva õpilaste, vilistlaste ja töötajate kokkusaamise ja kontserdiga laupäeval seltsimajas. Pidustused algasid juba enne sügisvaheaega õpilaste antud infotundidega kooli ajaloo kohta ja pidudega. Suurim kingitus juubilarile on aga hoone uus katus, mille ehitaja selle nädala lõpul kui valmis objekti tellijale üle annab.

Sindi hariduse möödanik ulatub tagasi tekstiilivabriku rajaja Wöhrmanni aega. Kas see kajastub kuidagi kontsertaktuselgi?

Jah, kajastub. Laupäeva õhtul näeb seltsimajas õpetaja Eneli Arusaare ja paljude teiste õpetajate juhendamisel valminud ja ligemale 100 õpilase osavõtul lühiülevaadet kooli ajaloost. Etenduses on lavale oodata härra Wöhrmanni isiklikult. Aga päev algab sportlikult vilistlasturniiriga ja jätkub mälestushetkedega kalmistul ning viktoriiniga.

Mismoodi näeb välja juubilari argipäev?

Sindi gümnaasium on eelkõige kool oma linna lastele, aga mitte ainult. Suurenenud on naabervaldadest pärit õpilaste arv. Uuendusena on meil 10.–12. klassis võimalik õppida mittestatsionaarselt ehk varasemas mõistes kaugõppes.

Koolijuhina on hea meel tõdeda, et aasta-aastalt suureneb nende õpilaste hulk, keda maavanem kutsub heade õpitulemuste eest oma vastuvõtule. Märkimisväärseid tulemusi saavutavad meie õpilased olümpiaadidel ja konkurssidel, spordivõistlustel. Äsja sai meie kooli 12. klassi õpilane Dajana Raab rahvusvahelisel ajaloo-olümpiaadil pronksmedali.

Õpilaste edu varju jääb õpetajate töö. Keda nimetaksite?

Maavalitsus on viimastel aastatel tunnustanud nelja meie kooli õpetajat, need on Lembit Roosimäe, Signe Lensment, Tatjana Grigorjeva-Keerup ja Nanni Kull. Julgen väita, et Sindi gümnaasiumi õpilased ja personal on igati tasemel nii õppimises-õpetamises kui muus tegevuses. Näiteks on meie kool arendusjuht Sigrid Jamnese eestvedamisel aastaid edukalt osalenud projektitegevuses ja rahvusvahelise “Comeniuse” projekti raames on õpilastel ja õpetajatel olnud võimalus külastada mitut Euroopa riiki.

Teie kooli õpilased hakkavad silma lipukultuuri levitamisega.

Oskuste ja teadmiste andmise kõrval väärtustame õpilaste suhtumist kodumaasse ja koostöös Eesti lipu seltsiga olemegi koolis propageerinud lipukultuuri. Usun, et sintlased mäletavad uhkeid lipuspaleere koolimaja hoovis jüripäeval ja taasiseisvumispäeva rahvakogunemisel.

Lippudeta ei möödu koolis riigi aastapäeva aktused, õpilased on osalenud sinimustvalgete kandmisel riigi aastapäeva ja Eesti lipu päeva tähistavatel rongkäikudel Pärnus ja Tahkurannas president Pätsi sünnikohas. Tänavu olime esimest korda Eesti Vabariigi aastapäeva pidulikul lipuheiskamisel Sindi raekoja torni. Loodame, et sellest saab kodulinnas tava.

Tulevikkuvaat ei ole pidupäevatujune, sest minister Aaviksoo reformikaardil olete märgitud punase mummuga. Kuidas te koolipere tuju üleval hoiate?

Kooli pilk on alati suunatud tulevikku, vaatamata aeg-ajalt horisondile ilmuvatele vaadet varjavatele tumedatele pilvedele. Suurim unistus on koolimaja peasissekäigu taastamine koos rõduga. Usun, et vilistlased on minuga nõus: Sindi gümnaasium on kool, kuhu ei ole põhjust siseneda tagauksest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles