Lugeja kiri: Rüütli tänava kaitseks

, Rüütli tänavaga seotud inimene
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Viimasel ajal käib suur kiidulaul uutele avatud või avatavatele Pärnu kaubanduskeskustele. Rüütli tänav aga kantakse maha. Ikka et omanikud ja rentnikud on mannetud ega taha äri edendamiseks midagi teha. See on selge ebaõiglus!


Rüütli tänava rentnikud on Pärnu linnas ühed kõige visamad ja leidlikumad äriinimesed. Nad elasid üle tänava pikaks veninud ümberehituse. Linnavalitsus ei ole mingil moel kaasa aidanud, et Rüütli tänaval keeks ärielu. Kunagi toimusid siin suvel ja talvel mõnepäevased laadad. Nüüd võib hirmkõrge hinnaga endale lunastada suveks müügikoha.



Line-tants, mis rahvast kokku meelitas, kolis mujale. Mõnusad suveüritused, mis noori Pärnu meelitasid, lõpetati samuti ära.



Kui nüüd ajakirjandusestki läbi kumab, et Rüütli tänav pole üldse tänav endale sobiva kauba ostmiseks, siis andeke andeks, see on liig mis liig. Tahaksin teada, kas turistid tulevad Pärnusse uutesse kaubanduskeskustesse, mida neil omal kodumaalgi jätkub, või tulevad nad meie randa, parke ja vanalinna vaatama?



Meie ajakirjandusest läbi käivad arvamused leiavad ruttu tee välisriikide elanike kõrvu ja nii kujunebki arvamus Pärnu kohta.



Pean õigeks, selle asemel et rääkida Rüütlist kui langevast äritänavast, öelda hoopis: külastage kindlasti meie vanalinnas asuvaid ärisid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles