“Sügisulu” laulukonkurss alustab eelvoorudega

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullusel „Sügisulul“ võlus publikut Jete-Pauline Ollep lauluga „Lenda, lenda, lepatriinu“.
Mullusel „Sügisulul“ võlus publikut Jete-Pauline Ollep lauluga „Lenda, lenda, lepatriinu“. Foto: Urmas Luik

Pärnu linna ja maakonna noorte solistide laulukonkurss “Sügisulg” alustab sel nädalavahetusel Pärnu ühisgümnaasiumis eelvoorudega, mida pääseb kuulama tasuta.

Konkurss toimub kümnendat korda, traditsiooniliselt osalevad sellel soololaulu õppivad lapsed-noored vanuses kolm kuni 19 eluaastat. Täna astuvad võistlustulle seitsme- kuni 12-aastased, laupäeval 13–19- ja pühapäeval kolme- kuni kuueaastased solistid.

Konkursi korraldaja Helen Erastus Pärnu kontserdibüroost mainis, et võistlusele registreerus tänavusel juubeliaastal 175 noort solisti, neist 44 maakonna koolidest, lasteaedadest või laulustuudiotest.

Võistlus toimub kaheksas vanuserühmas: kolme-, nelja-, viie- ja kuueaastased, seitsme kuni üheksa-, 10–12-, 13–15- ja 16–19aastased.

Konkureerimiseks tuli ette valmistada üks vabalt valitud laul. Kolmes vanemas astmes saavad regulaarselt laulu õppijad ja eelmistel aastatel auhinnakohtadele tulnud oma oskusi näidata A-kategoorias. Erinevuseks kahe laulu esitamine (10–12aastastel on üks laul) ja rangemad nõudmised.

Erastus märkis, et taas saab nooremate vanuserühmade kontsertidel nautida lugusid lastelaulude klassikast, sekka meie noorema põlve heliloojate loomingut. Laupäevased kontserdid 13–19aastaste vanuserühmades annavad hea ülevaate nii levimuusika ajaloo kui hetkeseisu kohta. Üha enam tõusevad au sisse eestikeelsed laulud.

Lõppkontsertidele pääsejad otsustab žürii koosseisus lauljatar Sirje Medell, Järvi muusikafestivali üks korraldajaid Lukas Groen, laulja, lauluõpetaja ja konkursi „Sügisulg“ võitja aastal 2004 Maarja Soomre ja Tallinna reaalkooli muusikaõpetaja Heli Roos.

Finaalkontserdid toimuvad kahe nädala pärast. Reedel, 23. novembril astuvad Pärnu kontserdimaja lavale 10–19aastased ja pühapäeval, 25. novembril esinevad Endla Küünis kolme- kuni üheksa-aastased solistid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles