Maarja-Magdaleena gild valmistub jõuludeks

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja-Magdaleena gild.
Maarja-Magdaleena gild. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu Maarja-Magdaleena gild kutsub käsitöösõpru töötubadesse oma kätega jõulukingitusi valmistama. Igal reedel ja laupäeval korraldavad töötubasid gildi kaks koda.

Sel reedel saab Signe nahakojas köita taskuraamatut nahka ja Ene seitsme asja kambris õppida tekstiilitrükki. Laupäeval kutsub villakoda viltima ja 2 Vaasi koda taaskasutusmaterjalidest meisterdama.

Suurem jõuludeks valmistumine algab gildil 15. detsembril, teemaks on tänavu “Teeme jõulud täpiliseks”.

“15. detsembril ja 18.-22. detsembril avatakse 13 kingikoda,” seletas gildi perenaine Sille Kask. “Nädala vältel saab valmistada täpilisi kingitusi: lappidest jõulupalle, klaasist jõuluehteid, linikuid, villatooteid, savist küünlaaluseid, kangastelgedel kootud salle jne.”

Uksed avab gildi joogakamber, kus toimub “Soovide täitumise jooga”.

Jõulutrall lõpeb gildis 22. detsembril jõululaadaga Steineri aias ja gildimajas on avatud töötoad. Laadal kaubeldakse taluturu toidukraamiga ja nii gildi kui ka mujalt pärit käsitööliste toodanguga.

Eelinfot õpikodade ja sündmuste kohta leiab Facebookist ja gildi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles