Galerii: taevasse lastud ilutuld jälgis tuhatkond huvilist

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuhatkond huvilist jälgis eile õhtul Pärnus Kaubamajaka parklas ligi tunni väldanud ilutulestikuparaadi.
Tuhatkond huvilist jälgis eile õhtul Pärnus Kaubamajaka parklas ligi tunni väldanud ilutulestikuparaadi. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eile õhtul kogunes Pärnus Kaubamajaka parklasse tuhatkond ilutulestikusõpra taevasse lastavat vaatemängu jälgima. Tund aega kestnud paugupidu nautisid nii lapsed kui täiskasvanud.

Ilutulestikutoodetega kauplev ettevõte Arnika tegi üleriigilise ilutulestikuparaadiga algust laupäeval Viljandis ja lõpetab järgmisel esmaspäeval Rakveres.

Kui tuuri avapaugu ajal ummistus mulkide pealinn huviliste autodest, siis Pärnus oli parkimisruumi rohkem ja ürituski oli tempokam.

Peale toodete tutvustamise rääkisid Arnika spetsialistid nende kasutamise ohutusreeglitest. Arnika juhataja Eduard Tani sõnutsi on toodete toestamine põhiline, mille vastu inimesed eksivad.

Kui ilutulestikukarp on kinnitamata, võib see laskmise ajal ümber minna ja paksu pahandust tekitada. „Parim viis on otsida paar kivi või see kinni siduda,“ sõnas Tani. Samuti on oluline, et pürotehnikat kasutataks inimestest eemal.

Ilutulestikutoodetest rääkides olevat üks rahva lemmikuid komplekt „Kuldne vihm“, mis meeldivat eriti naispublikule. Samasugust ilutuld kasutab Arnika suurte ilutulestike lõpetamiselgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles