Linnavalitsus soovitab eluruumi Iivi Iljale müüa

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus saatis volikogusse eelnõu, millega soovitakse Rüütli 16 (pildil) teisel korrusel asuv eluruum 20 000 euro eest naaberkorteris elavale Iivi Iljale müüa.

Pärnu linnale kuulub Rüütli 16 hoones 166,5 ruutmeetri suurune korteriomand, mis koosneb ehitisregistri järgi kahest mitteeluruumist: teisel korrusel asuvast 48,2 ruutmeetri suurusest teenindustöökojast ja esimesel korrusel asuvast 118,3 ruutmeetri suurusest kauplusest. Teenindustöökoja ruumide üürilepingu lõpetas linnavalitsus augustis üürniku maksejõuetuse tõttu, üürimääraks oli 181 eurot kuus.

Linnavalitsuse avalike suhete nõuniku Maria Muraka sõnul pole teenindustöökoja ruum äripinnana kuigi atraktiivne ja on tunduvalt halvemas seisukorras kui esimese korruse ruumid. Võimalik üüritulu 2172 eurot aastas ei ole linnavalitsuse hinnangul piisavalt tulutoov, samuti pole teise korruse 48,2 ruutmeetri suurune pind Muraka jutu järgi küllalt suur, et seda eraldiseisva eluruumina ümber ehitada.

Teenindustöökoja üks sein on ühine kõrvalkorteris elava Iivi Ilja seinaga, kes soovib naaberruumi arvelt oma korterit laiendada. “Antud ruumi puhul oleks see tõenäoliselt ruumi parim kasutusotstarve,” teatas Murakas.

Linnavalitsuse majandusosakonna juhataja Mait Talvoja lisas, et ruum on kütteta ja sinna pääseb esimeselt korruselt kauplusega sama trepikoja kaudu. Praegu avavad Rüütli tänavalt sissepääsu kaupluse töötajad ja on ukse ette kauba paigutanud.

Kui Ilja saaks õiguse osta Pärnu peatänava ääres 48,2 ruutmeetrit 20 000 euroga, teeks see ühe ruutmeetri maksumuseks ligi 415 eurot. Pärnu linnavolikogu liikme, Pindi kinnisvara Lääne regiooni juhi Krista Nõmme andmetel müüakse Rüütli tänaval elamispindu hinnavahemikus 600-1200 eurot ruutmeeter.

Nõmm möönis, et hinda mõjutavad juurdepääs, ruumi seisukord jt tegurid, ent avaliku võimu läbipaistvuse huvides tuleks see 48,2 ruutmeetrit enampakkumisele panna. “Enampakkumisel selgub õiglane hind. Las naine ostab sealt,” lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles