Valmisid Eesti esimesed e-ainete vabad vorstid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-ainete vabad vorstid.
E-ainete vabad vorstid. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Maag lihatööstus toob suvehooajaks turule Rannarootsi kaubamärgi all uued e-ainete vabad Laste toorvorstikesed lambasooles. Uute vorstikeste valmistamisel on kasutatud ainult looduslikke komponente.


Maag lihatööstuse juhi Peep Rahuoja sõnul puuduvad praegu müügist lihatooted, mis ei sisaldaks e-aineid.



“Vaatamata sellele, et lihatoodete valmistamisel kasutatavad lisaained on inimese tervisele ohutud, leidub siiski tarbijaid, kes seavad oma toidule kõrgemaid nõudmisi ning püüavad e-koodi lisaaineid sisaldavate toodete tarbimist vältida,” põhjendas Rahuoja uut tootearendust.



Uutes vorstikestes on kasutatud mitmesuguste maitsetaimede ja marjade ekstrakte, milles sisalduvad looduslikud funktsionaalsed komponendid asendavad tavapäraselt lisatavad e-koodi aineid.



Maitse ja säilivuse parandamiseks on lisatud vorstidesse astelpajupüreed ja lihatootele omase roosakaspunase värvuse annavad kuivatatud ja jahvatatud punased viinamarjad.



Uued vorstikesed on pakendatud 420grammistesse pakenditesse ning need maksavad poes ligikaudu 41-42 krooni. (PP)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles