Vabakooli lapsed uurisid folkloori

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike vabakool.
Väike vabakool. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eelmisel nädalal esitasid Pärnu väikese vabakooli 6.-9. klassi noored Pärnu keskraamatukogu rippsaalis oma folklooriteemalisi aastatöid.


Riigi folklooriaastale tuginedes olid ettekannete teemad seekord valitud rahvuslikku laadi: huviga kuulati uurimusi sugulasrahvastest, šamanismist, esivanematest, eestlaste peremärkidest, noorte suhtumisest rahvariietesse, naljanditest ja laulvatest kirjanikest. Loomingulistest töödest paistsid silma pildialbum eesti rahvapillidest ja unistuste mänguväljaku maketid.



Kaks uurimust käsitlesid vabakooli õppijat: üks töödest selgitas välja õppija eesmärgid, teine kaardistas vabakooli kui aktiivsuskooli tunnuseid.



Peale aastatööde esitluse on vabakooli folklooriaasta tippsündmus 30. aprillil esietenduv muusikal pealkirjaga „meie@loomine“, mida ühendavad loovus ja esinemisvõimalus kõigile. Iga-aastases vabakooli laste ja õpetaja Ilona Musta juhendamisel kirjutatud-lavastatud muusikalis osaleb kogu kool. (PP)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles