Kunstide maja võõrustab Riia balletikooli

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia ja Pärnu noored baleriinid osalevad ühises meistriklassis ja külalised annavad ärklisaalis etenduse. Foto on illustreeriv.
Riia ja Pärnu noored baleriinid osalevad ühises meistriklassis ja külalised annavad ärklisaalis etenduse. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu Kunstide maja võõrustab laupäeval 70 inimest Riia balletikoolist.

Koos Kunstide majas tegutseva Kersti Adamsoni balletistuudioga õpivad Riia ja Pärnu noored baleriinid keskpäevatunnil ühises meistriklassis ja külalised annavad pärast seda enne ärasõitu ärklisaalis etenduse.

“Tegemist on balletietendusega, mille nad esitasid detsembris selsamal rahvusvahelisel balletifestivalil Riias, kus meie balletistuudio käis,” rääkis Kersti Adamson.

Riia praktilise esteetika kool hõlmab nii tantsuteatrit kui balletistuudiot nimega Grande. Stuudio juhendaja Talis Sils on ühtlasi Pärnus nähtava klassikalise lastele mõeldud etenduse “Nukkude haldjas” koreograaf.

2001. aastast tegutsevas Riia stuudios õppijate vanus on neljast kuni 25 aastani ja seal õpib Adamsoni teada balletihuvilisi poissegi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles