Kulupõlengud Pärnumaal jätkuvad

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulupõleng Pärnus Mai elamurajooni ja mere vahelisel alal.
Kulupõleng Pärnus Mai elamurajooni ja mere vahelisel alal. Foto: Ants Liigus

Pärnumaa päästjad kustusid eile pärastlõunal ja õhtul kokku kaheksat kulupõlengut, neist viiel korral kustutati kulutuld Pärnu linnas.


Kella 14.28 ajal kustutasid päästjad Pärnus Papiniidu tänava kandis kolme ruutmeetri ulatuses põlenud kulu ja prahti. Kohapeal selgitati välja tuld teinud inimesed, teatas Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Sirle Matt. Inspektorid algatasid juhtunu osas väärteomenetluse. Kulupõlengust teatasid kaks noormeest, kes nägid alaealisi poisikesi tuld tegemas. Päästeteenistus avaldab tänu põlengust teatanud noormeestele tähelepanelikkuse ja hoolimise eest.



Kella 16.28 ajal kustutasid päästjad Pärnus Papiniidu tänava kandis 0,2 hektari ulatuses põlenud kulu.



Kella 17.19 ajal kustutasid päästjad Vändras Kooli tänava ääres põlenud kulu.



Kella 17.40 ajal kustutasid päästjad Pärnu Ehitajate tee kandis 300 ruutmeetri ulatuses põlenud kulu.



Kella 20.09 ajal kustutasid päästjad Pärnus Emajõe tänava kandis 200 ruutmeetri ulatuses põlenud roogu.



Kella 20.30 ajal kustutasid päästjad Pärnus Mai tänava kandis 100 ruutmeetri ulatuses põlenud roogu.



Kella 21.29 ajal kustutasid päästjad Audru vallas Ahaste külas 300 ruutmeetri ulatuses põlenud kulu. Kohapeal tehti kindlaks ka inimene, kes keelatud ajal kulu põletas. Edasi tegelevad juhtunuga päästekeskuse menetlusinspektorid.



Kella 23.45 ajal kustutasid päästjad Saarde vallas Kanakülas elektriposti all 50 ruutmeetri ulatuses põlenud kulu. Põlenud oli ka elektripost, kuid päästjate kohalejõudmise ajaks oli see ise kustunud. Tulekahju võis põhjustada elektriliinidesse takerdunud lind.



Päästeteenistus tuletab meelde, et kulu põletamine on üle Eesti keelatud, keelust üleastujaid ootab kuni 18 000kroonine rahatrahv. Samuti tuleb hüvitada tekitatud keskkonnakahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles