Kuursaalis läheb täna lõunamaiselt kuumaks

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavune Rio de Janeiro sambakarneval algab järgmisel laupäeval, 9. veebruaril.
Tänavune Rio de Janeiro sambakarneval algab järgmisel laupäeval, 9. veebruaril. Foto: Reuters

Täna õhtul näeb Pärnu kuursaalis kuuma ja energilist tantsuprogrammi “Brazil show”. Lätist pärit show-tantsutrupp annab etenduse, milletaolist näeb muidu vaid Brasiilia iga-aastasel sambakarnevalil.

Kuursaali programmijuhi Hele-Kai Valtenbergi teada on Riiast pärit trupp esinenud 14 riigis ja kogunud kuulsust nii maal kui merel, särtsakat kava on esitatud nii klubides, restoranides, laevades kui ka mitmel festivalil.

Läti tantsijad kasutavad etenduses Rio de Janeiro sambakarnevali originaalkostüüme, seega on täna kuursaali oodata tõelist karnevalihõngu.

Vikipeedia andmeil ulatub Rio de Janeiro karnevalide ajalugu aastasse 1723. Karnevalil võistlevad mainekad sambakoolid omavahel, demonstreerides tantsuoskust ja kostüüme, ja nii täituvad Rio tänavad värvikirevates kostüümides tantsijate ja pealtvaatajatega.

Rio de Janeiro suurim esinemispaik Sambodromo mahutab 90 000 pealtvaatajat, kuid karnevali ajal on linna tänavail miljoneid inimesi.

Tänavune sambakarneval algab Rios 9. veebruaril ja kestab viis päeva. Peamised etendused on järgmisel pühapäeval ja esmaspäeval.

Kes Brasiiliasse sõita ei saa, sel on võimalus karnevalimöllust osa saada täna Pärnus. Läti show-tantsutrupile assisteerivad lõunamaiste rütmidega Karl Madis ja Margus Martmaa.

Lõunamaiseid seltskonnamänge ja võistlusi korraldab õhtujuht Sven Sumberg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles