Pärnumaal püüab peresõbraliku söögikoha märgist viis toidukohta

Karl Hütt
, ajakirjanik
Copy
Peresõbraliku toidukoha märgist taotleb ka Rannahotell.
Peresõbraliku toidukoha märgist taotleb ka Rannahotell. Foto: Mailiis Ollino

Juba neljandat aastat Eesti lasterikaste perede liidu väljaantavat peresõbraliku toidukoha märgist soovib sel aastal saada 68 restorani üle Eesti.

Liit tahab märgisega tunnustada toidukohti, mis pööravad tähelepanu lastega peredele. Pärnumaalt püüavad märgist pagaritöökoda Leivakas, Rannahotelli, Hestia Hotel Strandi ja Täkupoisi restoran ning Hahni pubi.

Sel aastal on kandidaatide seas nii eelmistel aastatel tunnustatud kohti, kui ka uusi tulijaid. “On rõõmustav näha, kuidas aasta-aastalt üha enam toidukohti püüdleb peresõbralikkuse poole. Projekti käigus soovime üles leida just need kohad, kus peredel on väga hea käia ja kus neid avasüli oodatakse,” ütles peresõbraliku toidukoha märgise projektijuht Kirly Sadam.

Märgisele kandideerinud toidukohti hakkavad järgmiste nädalate jooksul hindama sajad Eesti pered. Hindamisel pööravad pered muu hulgas tähelepanu sellele, kui lapse- ja peresõbralik on toitlustusasutuse menüü, klienditeenindus, interjöör ja ruumilahendus.

Olulisel kohal on ka ligipääsetavus ja parkimine ning asjaolu, et lastele on tagatud aja veetmiseks arendavaid mänguasju. “Soovime peresõbralikud toidukohad panna Eesti kaardile juuni keskpaigaks ehk vahetult enne jaanipäeva, mil pered enim mööda Eestit ringi liiguvad,“ lisas Sadam.

Möödunud aastal kandideeris peresõbraliku toidukoha märgisele 62 toidukohta. Pärnust pälvis märgise viis einelat: Fööniksi restoran, pagaritöökoda Leivakas, restoran Strand, Võrgukuur ja Statka resto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles