Mänguväljaku liumägi jäi Raeküla lastele alles

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuhu Eino-Jüri Laarmann üpris lagunenud paviljoni Raekülast sõidutas, ei soovinud asjaosaline öelda. „Küll te suvel näete,” kõlas tema napp selgitus.
Kuhu Eino-Jüri Laarmann üpris lagunenud paviljoni Raekülast sõidutas, ei soovinud asjaosaline öelda. „Küll te suvel näete,” kõlas tema napp selgitus. Foto: Ants Liigus

Ehkki Pärnu linnavalitsus kohustas Pärnu linnavolikogu liiget Eino-Jüri Laarmanni likvideerima tänaseks Raekülas Merimetsa ja Hirve tänava nurgal asuvalt platsilt lagunevat paviljoni ja ohtlikus seisukorras liumäge, täitis linnavolinik ettekirjutusest vaid pool: paviljon on läinud, aga liumägi alles.

„See on linna oma, ei mina võõrast puudu,” selgitas linnavolinik oma poolikut toimetamist. „Linn on mulle selle tegemise eest kunagi maksnud, viis aastat tagasi tellis selle remondi – kuidas mina võin linna asja võtta?”

Küll oli Laarmannil eile hommikupoolikul pooleli linna poolt üliohtlikuks hinnatud liumäe remont, sest tegija oli seda meelt, et jätta lapsed liumäelt allatuhisemisrõõmuta oleks alp tegu.

„Nõlv on absoluutselt korras ja juba nii ära hõõrutud, sest see on koht, kus lapsed sõidavad,” märkis rahvaasemik. „Kui see ära viia, siis rohkem neil sõitmiskohta siin polegi.”

Kuigi Pärnu linnaaednik Piret Unn ütles jaanuari keskel Laarmannile saadetud linnavalitsuse märgukirja kommenteerides, et kui plats Merimetsa ja Hirve tänava nurgal pole 8. veebruariks paviljonist ja liumäest puhas, on kuri karjas, nii hulluks nüüd lood ei lähe.

„Linn on seisukohal, et kui Laarmann teeb liumäe korda, paneb sinna piirded ümber ja teeb muud tarvilikku, et mägi on lastele ohutu, oleme rahul,” tõdes Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik Maria Murakas. „See on koht, kus talvisel ajal tõesti tegevus toimub.”

Et oma silm on siiski kuningas, on linnavalitsuse ehitusjärelevalve ametnikud käinud juba liumäele pilku viskamas ja teevad seda edaspidigi. Linnaaednik hindab Laarmanni remonttööde kvaliteeti ja liumäe turvalisust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles