Juhtkiri: Uus terviserada valmib sujuvalt

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Piki Pärnu jõe mõlemat kallast Kesklinna sillast Papiniidu sillani kulgeva tervisespordiraja ehk Jaansoni raja lõplikku valmimist on Pärnus oodatud pikalt, kuid praeguse seisuga muutub selle kava teostumine järjest reaalsemaks.

Ettevõtmine pole kergete killast, seda enam, et muudab tuntavalt nii linna ilmet kui sisu. Teades, kuidas suuremat sorti kavadel on Eestis kombeks toppama jääda – mõelgem kas või Lottemaale –, võib jõe vasakkaldal kulgeva terviseraja lõplikul valmimisel seda väiksemat sorti imeks pidada.

Pärnu linnavalitsus on raja ehitamist ette valmistades näidanud end heast küljest ja võimekana lahendama nii omajagu ootamatuid takistusi, nagu kokkuleppe saavutamine Lai 22 omaniku Einar Kelderiga, kui püstitama vastuvõetavaid hanketingimusi.

Sel nädalal valis linnavalitsus välja vasakkalda tervisespordiraja ehitajad ja kui nüüd protsess niisama sujuvalt edasi läheb ning Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus struktuuritoetuse taotluse rahuldab, võivad ühispakkujad AS YIT Ehitus ja OÜ Allik-Trans juba kevadel töödega alustada.

Palju takistusi on ületatud ja mõnigi ootamatus võib veel eeski oodata, nende eest pole keegi kaitstud, kuid praegu on Pärnu Postimees küll seda meelt, et algus on õnnestunud ja kui jätkata samamoodi – silma ees eesmärk, mitte valimised –, saab tulemus ootamist ja raha väärt.

Kui viimaks kõnelda ühendatud ringi moodustava terviseraja nimest, mis ajalehe veebikommentaariumis kirgi tekitas, tasub tähele panna, et Jaansoni rada on ja ilmselt jääbki mitteametlikuks ja rahvalikuks nimeks. Vastavalt kehtivale korrale ei või isikunime kohale pühendusnimeks määrata selle isiku eluajal. Seega võivad Jüri Jaansoni kui sportlase austajad ja tema kui poliitiku sarjajad selles osas maha rahuneda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles