Rahanappus pigistab haiglate eelarveid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Haigla.
Pärnu Haigla. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Võrreldes möödunud aastaga, on Eesti haigekassa ja haiglate vahel sõlmitud raviteenuste osutamise lepingute mahud kuni neli protsenti väiksemad, see tähendab, et patsientide tohterdamiseks jagub senisest vähem raha ja ravijärjekorrad venivad pikemaks.


Haigekassa ettekirjutuse järgi on inimesel õigus pääseda eriarsti vastuvõtule maksimaalselt kuue nädala jooksul, mis on kaks nädalat pikem tähtaeg kui möödunud aastal. Kui valitsus otsustab haigekassal keelata varem kogutud reservide kasutamise, pikenevad ravijärjekorrad veel.



SA Pärnu Haigla juhatuse esimees ja Eesti haiglate liidu juht Urmas Sule on veendumusel, et järgmisel aastal ei ole tervishoiukulutusi enam võimalik kärpida, ilma et hakkaks kannatama arstiabi kättesaadavus ja halvenema inimeste tervisekäitumine.



“Eesti riigis pole inimesed väga terved olnud ka varem. Terviseteema on alles viimaste aastatega kerkinud päevakorda ja ma loodan, et riik suudab nii toimetada, et inimeste tervisekäitumisele ei panda põntsu,” ütles Sule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles