Elupõline matkamees võimleb igal hommikul

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2008. aastal tõusis Mati Türk Rootsi kõrgeimasse tippu, 2103meetrisele Kebnekaisele.
2008. aastal tõusis Mati Türk Rootsi kõrgeimasse tippu, 2103meetrisele Kebnekaisele. Foto: Erakogu

Mullu 70aastaseks saanud Mati Türk võimleb igal hommikul ja talle ei ole mingi küsimus läbida aastas rattaga 5000 kilomeetrit. Nooremana seikles heas vormis mees ohtralt mägedes.

Põltsamaal sündinud ja Vändra kandis üles kasvanud Türk puutus tõsisemalt sporditegemisega kokku 1960. aastate keskel Nõukogude armees aega teenides. “Aega oli ja üle õhtu tegin väikese trenni. Meil olid seal tõstekang, kettad, rööbaspuud ja võimlemiskang,” meenutas Türk. “Parimas vormis olles sadakond kilo ikka lükkasin rinnalt.”

Türk demonstreeris uhkusega mitut märkmikku, kuhu ta on 1960. aastate algusest üles tähendanud nii oma treeningkavasid, matkateadmisi kui sedagi, kuidas mingi ilmaga suuski määrida. “Mul oli üks sõber, päris hea suusataja – tema teadis alati, kuidas määrida,” kinnitas kaksteist Tartu maratoni läbi suusatanud Türk. “Tal oli märkmik. Võtsin ka siis selle kasutusele ja juba kevadel hakkasin asjale pihta saama.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles