Pärnu liitus kultuurilinnade võrgustikuga

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu, Haapsalu, Narva, Paide, Rakvere, Tartu, Viljandi, Võru ja Tallinna linna esindajad allkirjastasid eile hea tahte protokolli, millega moodustati üle-eestiline kultuurilinnade võrgustik, mille eestvedaja on Tallinn.


"Tallinna missioon on suurem kui sisustada üksnes ühe aasta kultuuriprogramm," selgitas Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut oma algatust Eesti linnade võrgustiku loomiseks. "Eesti Vabariigi pealinnana anname üle Eesti suvepealinna tiitlit, samuti talve- ja kevadpealinna oma, varsti sügispealinna tiitlitki. Nüüd tegi Tallinn kui Euroopa kultuuripealinn teistele Eesti linnadele ettepaneku moodustada kultuurilinnade liit. Sellega väljendame oma sihti ja head tahet ühiselt otsida ja leida võimalusi, kuidas tähtsustada Eestit tuleviku Euroopas ning jääda n-ö kaardile ka pärast 2011. aastat."



Linnasid ajendas kultuurikoostööd tegema asjaolu, et Tallinn on 2011. aastal Euroopa kultuuripealinn. Hea tahte protokolliga ühinenud linnad leiavad, et Tallinna valimine Euroopa kultuuripealinnaks on meie suurim ja tähtsaim rahvusvaheline kultuurisündmus Eesti Vabariigi taasiseseisvumise järgsel ajal, sellega avaneb Tallinnale ja kogu Eestile ainulaadne võimalus viibida Euroopa ja maailma tähelepanu keskmes, vahendas Tallinna linnavalitsuse pressiteenistus.



Linnade ühine soov on kinnistada Eesti linnad Euroopa ja maailma kultuurikaardile kauemaks kui pelgalt 2011. aastaks. Ühtlasi on koostöö eesmärk edendada ja elavdada Eesti linnade omavahelist kultuurisuhtlust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles