Pärnus anti üle Jannseni preemiad

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu pälvis Jannseni preemia ajakirjanik Grete Naaber.
Tänavu pälvis Jannseni preemia ajakirjanik Grete Naaber. Foto: Ants Liigus

Juba 16 aastat on 16. mail Pärnus Johann Voldemar Jannseni sünniaastapäevi tähistatud ning just sel päeval on üks Pärnu kultuuri- ja haridusellu panustanud inimene saanud temanimelise preemia, vahendas ERR.ee teleuudiseid.


Tänavu pälvis preemia Grete Naaber, kes on peale igapäevase ajakirjanikutöö kogunud raamatuks kokku oma eelkäijate lood. Naaber arvas, et just see talle preemia tõigi.



"Mul oli kuidagi kahju, et elutöö teinud inimesed on kadunud ära, keegi ei tea, mis nad teevad. Ja samas, vanad inimesed on ju nagu vanad majad täis mälestusi ja neil on kindlasti midagi tarka öelda. Ja ma ei eksinud," rääkis Pärnu Postimehe ajakirjanik Grete Naaber.



Pärnu linnavalitsuse rahastatava Jannseni preemia kõrval on Pärnu Postimees andnud igal aastal välja omapoolse väikese Jannseni ühele usinamatest kaasautoritest.


Tänavu oli selleks Toomas Alatalu.



"Toomas Alatalu on läbi aastate Pärnu Postimehele kirjutanud. Usun, et Toomas Alatalu on juba mitukümmend aastat meeles kui mees, kes suudab rääkida väga kujundlikult, elavalt ja faktitäpselt sellest elust, mis jääb meist kaugemale," sõnas Pärnu Postimehe peatoimetaja Hannes Kuusmaa.



Suure Jannseni preemia suurus on aastatega muutunud, tänavu oli see 30 000 krooni. Väikese Jannseniga kaasnes 5000kroonine preemia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles