Rootsi küsitav kaitsevõime

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna Rootsi lennuväe valmisolek kehtib vaid normaaltööpäeva ajal, võisid Vene hävitajad SU-27 (vasakul) ja kaugpommitajad TU-22M3 ööpimeduses rahvusvahelisest õhuruumist Rootsi sihtmärkide ründamist harjutada.
Kuna Rootsi lennuväe valmisolek kehtib vaid normaaltööpäeva ajal, võisid Vene hävitajad SU-27 (vasakul) ja kaugpommitajad TU-22M3 ööpimeduses rahvusvahelisest õhuruumist Rootsi sihtmärkide ründamist harjutada. Foto: Internet

Suure reede ööl simuleeris Vene sõjalennukite löögirühm rünnakut Rootsi kahele militaarobjektile. Vahejuhtumi tõi avalikkuse ette Svenska Dagbladet.

Erakordne sündmus toimus 29. märtsil, kui kaks Vene kaugpommitajat TU-22M3 Backfire nelja hävitaja SU-27 Flanker kaitse all harjutasid rünnakut Rootsi kaitserajatistele.

Venelased lendasid Rootsi õhupiiri lähedusse keset ööd, kui Rootsi polnud valmis adekvaatselt reageerima. Toimisid NATO ennetussüsteemid ja Leedust saadeti venelaste tegevust jälgima NATO hävitajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles