Saarekeskus vääristab kihnu kultuuri

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Tekikudumine läheb üsna ruttu, sest lõng on paksem kui kördi tegemisel,” seletab Svea Aavik ja tõmbab süstpooli hoogsalt lõime vahelt läbi.
“Tekikudumine läheb üsna ruttu, sest lõng on paksem kui kördi tegemisel,” seletab Svea Aavik ja tõmbab süstpooli hoogsalt lõime vahelt läbi. Foto: Urmas Luik

Rootsipunast värvi seinte ja valgete aknaraamidega Manõja suarõkeskus jääb laidu pikiti läbiva tee äärde ja sellest möödaastumine oleks patt. Saab ju just siin suurema väärtuse see killuke kultuuri, mille tõid enne sõda kaasa üle Kihnu väina tulnud ja juurisid paarikilomeetrisesse maalappi.

Suures toas on kardinad eest ja keskuse perenaine, SA Manõja Kultuuriseltsi liige ja üks eestvedajaid Kase Svea, mandrinimega Svea Aavik seletab, et siin on vaja seinu värviga veidi värskendada, aga enne tuleb pind siledaks pahteldada.

Telgedel kootud pikad villased tekid kaunistavad põrandast laeni endiselt vaheseina ja paar sammu üle esiku käsitöötoas on Sveal käsil proovitöö.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles