Päästjate tegus nädalavahetus: maastikupõlengud, ohtlikud kütmised, liiklusõnnetus, hädaline muulil

Pärnu Postimees
Copy
Hädaabinumber 112.
Hädaabinumber 112. Foto: Tairo Lutter

Päästjate nädalavahetus oli töine ja mitmekülgne: appi tõtati kodudesse ja maastikule, ühele hädasolijale kiirustati paadiga järele Pärnu muulile. Pärnus Riia maanteel ohutussaarel sõitis üks auto maha liiklusmärgid ja lennutas laiali maas olnud telliskive.

Reedel kell 11.51 anti häirekeskusele teada, et Silla külast Jõekalda teelt kerkib suur sinakasvalge suitsusammas. Päästjad leidsid põlengukohta otsides eest suure oksalõkke, mida tehes polnud ohutusnõuded täidetud. Päästjad kustutasid põlengu 6×6meetrisel alal.

Laupäeval kell 13.54 helistas häirekeskusesse laps, kes teatas, et Lihulas Sooaluse tänaval on põlema süttinud hein. Lapse sõnutsi mängiti enne heina süttimist tikkudega. Päästjad kustutasid maastikupõlengu umbes 3×5 meetri suurusel alal.

Samal päeval kell 17.14 sõitis auto Riia maanteel kõnniteel maha liiklusmärgid. Õnnetuse tagajärjel lendasid laiali ohutussaare telliskivid. Päästjad korjasid kokku teele pudenenud sõidukitükid, liiklusmärgid ja telliskivid. Kiirabi viis autojuhi tervisekontrolliks haiglasse.

Laupäeval kell 19.16 helistas numbril 112 murelik inimene Tori vallast Selja külast, sest ahju küttes hakkas korsten praksuma ja korstnast musti tükke lenduma. Päästjad tuvastasid tahmapõlengu ja kustutasid selle pulberkustutitega. Nad keelasid kütmise, kuni korstnapühkija on kütteseadmed üle vaadanud ja hooldanud.

Eile kell 4.24 helistati häirekeskusesse, sest Pärnus Roosi tänava korterelamus oli käivitunud suitsuanduri signaal, näha ja tunda oli suitsu. Kuna naabrite teada keegi selles korteris ei ela, ei osatud kahtlustada ahju kütmist. Päästjad sisenesid korterisse ja tuvastasid siiski, et ahju oli tehtud tuli ja siiber kinni unustatud. Päästjad avasid siibri, kustutasid ahjus tule ja tuulutasid ruumid.

Eile kell 20.24 said päästjad väljakutse Pärnu muulile, kus naine oli kividel kõndides jala välja väänanud ega pääsenud enam ise tagasi. Päästjad toimetasid kannatanu paadiga kiirabini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles