Paikuse vald kavandab kaatrisadamat

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse vald kavandab Reiu jõe suudmesse kaatrisadamat.
Paikuse vald kavandab Reiu jõe suudmesse kaatrisadamat. Foto: Henn Soodla

Paikuse vald teeb ettevalmistusi, et arendada Reiu jõe suudmes välja aktiivse puhkuse ala ühes kaatrisadama ja kiviaja teemapargiga.


Paikuse vallavanem Kuno Erkmann märkis, et eesmärk on kasutada ära Reiu jõge, sõitmaks siitki Pärnu jõele ja merele välja. Praegu kestab jõe- ja merekaatritele mõeldud sadama detailplaneeringu koostamine ja uuring, mille põhjal saab teada, kas ja millistel tingimustel sadam kõnealusesse kohta sobib. Nõutavad on ala muinsuskaitsealased uuringudki.



Detailplaneeringu ja selle keskkonnamõjude strateegilise hindamise algatas Paikuse vallavolikogu 16. märtsil. Detailplaneeringu eesmärk on kavandada Paikuse aleviku Vesiroosi 3 ja 5 maaüksustele külalissadam koos infrastruktuuriga.



Sadamat kavandatakse piirkonna turismimajanduse edendamiseks. Vahetusse lähedusse on kavas rajada veekeskus ning kiviaja teemapark, lähikonnas paiknevad Endla teatri vabaõhulava ja Reiu puhkekeskus. Kavandatava sadama külastajaskonna moodustaksid peamiselt Pärnu linna külalised.



Tänasest 15. juunini on Paikuse vallamajja ja valla veebiküljele välja pandud Reiu külalissadama keskkonnamõju strateegilise hindamise (KSH) programm, mille kohta selle aja vältel saab esitada ettepanekuid, vastuväiteid ja küsimusi. Nende avalik arutelu tuleb 17. juunil Paikuse vallamajas.



Vald loodab saada sadama ja teemapargi väljaarendamiseks tuge Euroopa Liidu tugifondidest ning teha koostööd ettevõtjatega.



“Teeme seda kõike selle nimel, et anda valla kodanikele rohkem võimalusi puhkuseks ja rekreatsiooniks, niisamuti turistidele ja ettevõtjatele,” kinnitas Erkmann.



Eraettevõtluse toel veekeskuse rajamise mõtetki pole vald veel maha matnud.



“Valla poole pealt küll loodame seda, et sinna mingi rekreatsiooni- või äriotstarbeline keskus tekib, sest olemasolevas planeeringus on niimoodi määratletud ja sinna tööstust või elamuarendust praegu teha ei saa. Loodame, et vallapoolsed ettevõtmised aitavad sellele kaasa, et kogu keskkond ühtlaselt välja areneb,” märkis Erkmann.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles