Lastekaitsepäeval peetakse noorte käsitööpäeva

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeval on rahvusvaheline lastekaitsepäev.
Esmaspäeval on rahvusvaheline lastekaitsepäev. Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmaspäeval, 1. juunil tähistatakse Pärnu Kuninga tänava põhikooli hoovis lastekaitsepäeva seitsmenda noorte käsitööpäevaga. Ürituse peakorraldaja on Kuninga tänava kool koostöös Pärnu Kunstide maja, loodusmaja, kunsti- ja muusikakooliga.


Kell 11.30 algab Lastepargist rongkäik, mis puhkpilliorkestri ja rahvamuusikaansambli Cantelo mängu saatel liigub Rüütli tänavat pidi. Kell 12 jõuab protsessioon Kuninga tänava kooli õuele, kus käsitööpäev kuulutatakse pidulikult avatuks.



Kooliõues töötavad kümned käsitöö õpikojad ning töötoad, kus soovijaid juhendavad Pärnu linna koolide õpetajad ja õpilased.



Osalevad maakonna koolidki, kõigile küpsetavad pannkooke Pärnumaa kutsehariduskeskuse kokaõpilased.



Pärnu loodusmaja toob kaasa lemmikloomi, kooli raamatukogus on väljas vanad puhkpillid Jaan Vierteki kollektsioonist. Kunstikooli õpetajad ja õpilased töötavad Kunstnike tänaval, osaleda saab asfaldijoonistuste võistlusel.



Laval jätkub esinejaid kella 17ni. Üles astuvad Pärnu muusikakooli ja Kunstide maja lauljad, tantsijad ja pilliõppijad. Samuti toimuvad õpilaste valmistatud hansarõivaste demonstratsioon, Vene gümnaasiumi õpilaste moe-show ning kotinäitus, esineb lasteteater Saabastega Kass, trikke näitab mustkunstnik. Rüütli tänava ja käsitööhoovi vahet sõidutab huvilisi hobuvanker.



Üritus on kõigile tasuta, töötubades saab meisterdada 0-30 krooni eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles