Kalev Vilgats: Oravad uut juhatust ei vali

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Läinud nädalal oli ridamisi sündmusi, mida siinkohal esile tõsta, aga valik on allakirjutaja enda subjektiivne otsus. Võinuks ju kirjutada patriarhist, Rock Summerist, topeltkodakondsuse vaidlusest jms. Ent vaekausile jäi oravate volikogu otsus mitte korraldada juhatuse valimisel kordushääletust kui mõneti märgiline samm.

Ajakirjandus ja politoloogid soovitasid valdavalt üksmeelselt, et kõige parem oleks, kui Reformierakond korraldaks uued juhatuse valimised. Eri meelt leerid olid erakonnaski, järelikult võinuks mõttel olla jumet.

Ilmselt olid vanaviisi jätkajad siiski ülekaalus ja pidurid vajutas põhja peaminister Andrus Ansip, kes ähvardas kordusvalimiste puhul partei esimehe kohast loobuda. Selliseks sisesegaduseks polnud oravad valmis ja nii otsustaski volikogu laupäeval, et 25. mail Tartus üldkogul valitud juhatus on igati seaduslik ja väljendab erakonnaliikmete ülekaaluka enamuse tahet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles