Haruldasi pille näeb galalgi

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vioolamängijate pere Zemtsovid, Mikhail (paremal) ja Dana (vasakult teine) ning Julia Dinerstein koos Andres Kaljustega proovis.
Vioolamängijate pere Zemtsovid, Mikhail (paremal) ja Dana (vasakult teine) ning Julia Dinerstein koos Andres Kaljustega proovis. Foto: Ardi Truija

Kui teisipäeva õhtul võis Pärnu kontserdimajas näha Anna Akiko Meyersi käes helisemas maailma kalleimat viiulit, siis homsel galal on laval Giuseppe Cavaleri 1740. aastal valmistatud vioola ja Matteo Goffrilleri valmistatud tšello aastast 1695.

Homme õhtul jõuab kätte “Pärnu muusikafestivali Järvi akadeemia” üks tipphetki, kui ligemale kolmetunnisel galal astub Pärnu kontserdimaja lavale veerandsada solisti, kõik oma ala tippmuusikud nii välismaalt kui Eestist.

„Kuna kokkutulnud festivaliorkestrisse oleme valinud inimesed, kes kõik on kõrgel tasemel ja eredad kujud, võimelised särama nii üksinda, paarikaupa kui ka nelja-viiekesi suurel laval, on see üks moodus, kuidas nad siia meelitada – mitte ainult orkestris mängida, vaid saada suvel omavahel kokku ja teha erinevais gruppides kammermuusikat,“ selgitas festivali peakorraldaja Kristjan Hallik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles