Kaupo Meiel: Jaburustekvooti ammendades

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Maikuus ilmus Pärnu Postimehes lehelugu pealkirjaga “Kuurordielevandist kujuneb Pärnu ranna pärl”. Juttu tehti toona sellest, et suveks tuleb seoses kuurordi 175 aasta juubeliga kunagise liumäe reinkarnatsioon. Kuurordielevandi avamise avapeo lavastaja Kaili Viidas ja Pärnu linnavalitsuse arenguteenistuse juhataja Anneli Lepp näitasid naerul nägudega joonist, kõik tundus kena ja armas.

Mõte üks vahva kuurordiatraktsioon teha ning linnale midagi jäävat ja kasutatavat anda oli hea ja on seda praegugi, kuid paraku oli sellelgi ettevõtmisel peal “Pärnu needus”, mis on lühike vaste käibefraasile, et põrgutee on sillutatud heade kavatsustega.

Linna elevandikujulise liumäe saatus osutus väärituks. Samamoodi nagu nõukogudeaegsel eelkäijal, muutus nüüdsegi liumäe londiotsa juures merepõhi madalamaks ja vesi sellevõrra kõrgemaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles