Sindi bussis avaneb õhtul vaid esiuks

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi bussi pääseb õhtuti ainult esiuksest.
Sindi bussi pääseb õhtuti ainult esiuksest. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Piletite tihenenud kontrollimine Pärnu-Sindi liinil ja bussijäneste rohkus on viinud selleni, et laupäevast hakkab sõidukisse sisenemine ja sealt väljumine kella 21st alates toimuma vaid esiukse kaudu.


"Arvamus on selline, et see on tasuta liin," nentis Pärnu maavalitsuse transpordinõunik Avo Rahu.



"Bussifirma ettepanekul ja piletitulu kättesaamiseks tegimegi otsuse, et pärast üheksat õhtul jäävad tagumised uksed peatustes suletuks ja juht kontrollib pileteid, bussidesse pannakse neil päevil vastav info uste juurde," selgitas Rahu.



Avaliku teenindamise lepingu alusel tellib Pärnu maavalitsus liini number 40 reisijatevedu AS MTG-lt (ATKO Grupp).



Pärnu maavalitsuse palgal piletikontrolörid rääkisid, et nad on Sindi liinil kehtivaid sõidudokumente küsides kogenud sõitjate eri suhtumist.



Bussijänest võib kontrolör kohapeal trahvida 600 krooniga ja märge sellest kui väärteost jääb karistusregistrisse.



Mõnda noort, kes ei ole sõiduks ostnud liini number 40 piletit, võib aga hiljem tabada ebameeldiv üllatus, kui tema tulevane tööandja tausta kontrollima hakkab.



"Kui piletitulu väheneb, peame hakkama mõtlema liinide vähendamisele," kostis Rahu, kelle arvates selle kõigile ebameeldiva sammu astumise ennetavad seaduskuulekad sõitjad ja 20. juunist kasutusele võetud meetmed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles