Veel saab küsida kaevutoetust

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaev.
Kaev. Foto: Urmas Luik

Viimaseid päevi on võimalik maamajapidamistel esitada taotlusi hajaasustuse veeprogrammi, et saada toetust kaevu rajamiseks või kaevuvee puhastamiseks.


Hajaasustuse veeprogrammi taotluste vastuvõtt on avatud 30. juunini hajaasustusega Audru, Häädemeeste, Kaisma, Kihnu, Koonga, Paikuse, Saarde, Sauga, Surju, Tahkuranna, Tori ja Vändra vallas. Sel aastal ei osale programmis Are, Varbla, Halinga ega Tõstamaa vald.



Eesti riigi eelarvest rahastatava programmi eesmärk on tagada hajaasustusega piirkondades majapidamistele joogivesi või parandada selle kättesaadavust.



Taotleja saab olla füüsiline isik, kes elab taotlusjärgses kohalikus omavalitsuses hiljemalt 1. jaanuarist 2008 ja mittetulundusühing või sihtasutus, mille tegevusala on elanike või oma liikmete joogiveega varustamine. Toetust saab taotleda vaid olemasolevatele majapidamistele.



Abikõlblikuks ei loeta linnu, vallasiseseid linnu ega aleveid, kehtestatud planeeringutes tiheasustusaladeks või kompaktse hoonestusega aladeks määratud piirkondi, kus elab üle 50 inimese. Samuti piirkondi, kus on toimiv ühisveevärk või mis vastavalt ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni seaduse 4. paragrahvile on määratletud ühisveevärgiga kaetavaks alaks ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni arendamise kava või planeeringu alusel.



Abikõlblikud on hoonetevälise joogivee süsteemi rajamisega seotud tegevused: kaevude (puur- ja salvkaevude) ehitamine ning puhastamine, olemasolevatest või uutest kaevudest joogiveetorustiku ehitamine või joogiveetorustiku rekonstrueerimine, kaevude varustamine vee pumpamiseks ja puhastamiseks vajalike tehniliste seadmete ja tarvikutega, sealhulgas vajalike elektritööde teostamine.



Kolmandiku tööde maksumusest peab kandma taotleja. Toetuse suurus ühe majapidamise puhul on kuni 100 000 krooni ja töö tuleb ära teha aasta jooksul. Taotlus tuleb esitada paberkandjal ja allkirjastatuna. Täpsem info programmi kohta on EASi veebiküljel www.eas.ee ja vallavalitsustes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles