Kaupo Meiel: Valgerand paadi ja tünniga

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Adamson

Viimase suvekuu hakul jõuti Audru vallas Valgerannas viimaks nii kaugele, et kuulutati avatuks promenaad, mis parkimisplatsilt otse mere äärde viib, kummuli keeratud paadi kujuline teenindushoone ja vaatlustorn, mille tipust hea ujujaid vaadata ning seikluspargis seiklejaid jälgida.


Mis sellest, et suvi juba väsimuse märke ilmutab, hea, et vald asja käsile võttis, sest eks ole Valgerand üks Audru kandi, kui mitte kogu Pärnumaa uhkus, ning tulemus on igati ilus.



Paadikujuline puithoone on maitsekas, vaatetorn põnevalt tünnikujuline ja promenaad, olgugi lühike, väga korralik. Aastaid pidi ju Valgerand vinduma, nüüd on eraettevõtjad ühelt ja vald teiselt poolt selle tänapäevastamisele hea hoo sisse andnud. Kui varem pidid väiksed suvitajad vaid kivide, liiva ja surnud hüljestega mängima, on nüüd seal avatud tublisti sobivamad kiiged ja turnimismajad.



Muidugi pole Valgerannas kõik veel nii, kui peaks olema, kuid iga aastaga astutakse ivakene mõnusa avatud puhke- ja tõmbekeskuse loomisele lähemale. Oma osa on selles vallal, kuid näiteks Valgeranna seikluspargilgi, tänu millele leiavad tee puu otsa tagasi nii kohalikud kui turistid, nii lapsed kui vanainimesed.



Pärnakaile on Valgerand suvel vaata et omasemgi kui linna ülerahvastatud plaaž, sestap toovad nii promenaad, torn kui muud rajatised kindlasti sellele rannale vanad sõbrad tagasi ja uusi juurde.



Paraku jääb Valgerand kättesaamatuks neile, kel autot istumise all pole ja kes jalgrattasõitu või jalgsimatka ette võtta ei taha või ei suuda, seega ehk leiaksid vald ja maavalitsus tuleval suvel võimaluse taasluua bussiliini, mis Pärnust otse Valgeranda viiks, ootekodagi veel parklas alles, kuigi päris räsitud välimusega. Kui ühissõiduki abil mõne korragi päevas otse Valgeranda peesitama või näiteks golfi mängima pääseks, tuleks rahvas rõõmuga, ehk isegi kõrge rahakoormaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles