Toetusega taastati üle 7 kilomeetri kiviaedu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaal taastas 13 toetusetaotlejat 7344 meetrit kiviaedu.
Pärnumaal taastas 13 toetusetaotlejat 7344 meetrit kiviaedu. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Pärnumaal taastas 13 toetusetaotlejat 7344 meetrit kiviaedu, selgub põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti (PRIA) edastatud kokkuvõttest.


Pärnu maakonnast heakskiidu saanud taotlejate vahel jagunes 3 108 390 krooni, riigis toetati 43 kilomeetri kiviaedade taastamist 20 miljoni krooniga. Suurim toetatud taotlejate arv, 91, on Saaremaal, kuhu PRIA eraldas üle poole kogu rahast ehk 11 336 920 krooni ja sellega taastasid taotlejad 23 301 meetrit kiviaedu.



Kiviaedade taastajate hulgas on taluomanikke Varbla, Koonga, Tõstamaa ja Halinga vallast, aga ka erilise kuup-paasaia taastaja Urmas Vahur Kurese külast.



Kiviaia taastamise toetust maksab PRIA investeeringutoetuste põhimõttel, see tähendab töökava teokstegemise järel kuludokumentide ja aruandluse põhjal.



Toetust makstakse maaelu arengukava 2007-2013 meetmest, innustamaks ajaloolise, kultuurilise ja maastikulise väärtusega kiviaedade taastamist ja rajamist. (PP)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles