Metsaomanikud saavad taotleda Euroopa Liidu toetusi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eeva Kaun

Erametsakeskus võtab 31. augustist kuni 25. septembrini vastu Euroopa Liidu toetuse taotlusi metsa majandusliku väärtuse parandamiseks, kahjustatud metsa taastamiseks ja metsatulekahju ennetamiseks.


Erinevalt eelmisest aastast võib metsa majandusliku väärtuse parandamiseks ja metsatulekahju ennetamiseks tehtavate investeeringutega alustada alates järgmisest päevast pärast taotluse esitamist.

Metsa majandusliku väärtuse parandamiseks saab taotleda toetust hooldusraieks kuni 30aastases puistus, kasvavate puude laasimiseks, metsatehnika ja -tarvikute soetamiseks, metsa uuendamiseks (mitte lageraiejärgseks uuendamiseks) ning ulukikahjustuste ja taimehaiguste ennetamiseks.

Toetuse taotlemiseks peavad olema metsamaa kohta kantud inventeerimisandmed metsaregistrisse ning hooldusraieks ja metsa uuendamiseks peab olema tehtud metsateatis.

Kahjustatud metsa taastamiseks saab taotleda toetust metsatulekahju või loodusõnnetuse tagajärjel hukkunud puistu taastamiseks: uue kultuuri rajamiseks või looduslike uuenemisele kaasaitamiseks. Samuti saab taotleda toetust juba rajatud kultuuri hooldamiseks.

Eelnevalt peab olema pärast 1. jaanuari 2007 toimunud loodusõnnetuse või metsatulekahju kohta tehtud metsakaitseekspertiis ja esitatud metsateatis.

Metsatulekahju ennetamise raames saab taotleda toetust tuleõhumärgi või -plakati soetamiseks ja paigaldamiseks ning tuletõrje veevõtukoha ja sellele juurdepääsutee tähistamiseks ning korrashoidmiseks, tuletõkestusriba või -vööndi rajamiseks ja korrashoidmiseks ning suitsetamis- ja lõkketegemiskoha rajamiseks ja tähistamiseks.

Nendeks tegevusteks saab taotleda toetust suure ja keskmise tuleohuga maakondades (Harjumaa, Ida-Virumaa, Põlvamaa, Lääne-Virumaa, Pärnumaa, Tartumaa, Võrumaa, Läänemaa ja Valgamaa).

Eelnevalt peab olema päästeameti kohalikus asutuses kooskõlastatud määruse lisas kaks toodud metsatulekahju ennetamise projekt. Tuletõkestusribade ja -vööndite rajamisel tuleb projekt kooskõlastada ka kohalikus keskkonnaametis.

Taotlejal on õigus teha töid ja esitada investeeringu tegemist tõendavad dokumendid kuni neljas osas ühe taotluse kohta kahe aasta jooksul pärast taotluse rahuldamise otsuse saamist. Seega on taotlejal võimalus planeerida mitme aasta töid ette.
 
Taotluse saab saata posti teel või tuua ise kohale Erametsakeskuse kontorisse Tartu mnt 63, 10115 Tallinn või saata digitaalselt allkirjastatuna aadressil metsameede@eramets.ee.

Täpsemat infot toetuste kohta saab erametsanduse portaalist www.eramets.ee  EL metsanduse toetuste alt ning Erametsakeskusest telefonidel 6836 059 ja 6836 058 ning e-posti aadressil metsameede@eramets.ee.

Pärnumaal abistab metsaomanikke taotluse täitmisel tugiisik Eerik Philips 21.-24. septembril kell 9-12 ja 12.45-16.50 aadressil Pärnu Roheline tn 64.  Info telefonil 5348 3148 või välkposti aadressil eerik.philips@erametsaliit.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles