Juhtkiri: Igal ajal edukad

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Tänavu Pärnumaa maaelu edendaja tiitli pälvinud Taritvo ASi juhataja Hannu Törmälehto ütles Pärnu Postimehele, et ta ei näe vajadust, miks peaks tootmine olema linnas: kui kellelgi on probleem, on selline arusaam kinni tema mõttemaailmas. Seda mõttekäiku saab hinnata läbinisti õigeks ja Saardes tegutsev Taritvo AS on üks neist edumeelsetest ettevõtetest, tänu millele nii mõneski Pärnumaa kandis praegu tööd ja leiba jätkub.


Usutavasti on kõik ettevõtted, mis tänavu Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse tunnustuse pälvisid või selle nominentide sekka jõudsid, esiletoomist väärt. Seda enam, et tegemist on Pärnumaal paraku vähemusse jäävate tootmisettevõtetega. Siiski vajame maakonna arenguks just nimelt nüüdisaegseid, konkurentsivõimelisi ja südametunnistusega tootjaid.



Sel aastal Pärnumaal eri auhindu noppinud ettevõtteid kokku võttes selgub, et kuigi tootmine tervikuna kipub kiratsema, on tipud säravad ja pilt mitmekesine.



“Pärnumaa karu 2009” tiitli pälvinud AQ Lasertool OÜ valmistab konstruktsioone auto- ja rongitööstusele ning energeetikasektorile. “Pärnumaa tõusev täht 2009” Oshino Electronics Estonia OÜ tegutseb kõrgtehnoloogia valdkonnas. Ettevõtluse peaauhinna pälvinud Japs ASi krevette teavad vist kõik, kellele mereannid maitsevad. Aasta tööstusettevõte Scanfil OÜ toodab ja müüb elektroonikaseadmeid ning Wendre AS kui tänavune suurim tööandja on kujunenud üheks edukamaks Pärnumaa ettevõtteks üldse, arvestades, et isegi majanduslangus ei peatanud ettevõtte laienemist.



Pärnumaale kui Eesti suurimasse maakonda mahuks tootmisettevõtteid veel vähemalt teist niisama palju, kui neid siin praegu tegutseb. Tänavu esiletõstetud ainult kinnitavad, et edukas annab olla igal ajal ja igas paigas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles