Vapruse vutimeeskond kipub jääma edetabeli teise poolde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodulinna esindusmeeskonnal on sel hooajal seni õnnestunud võita vaid iga kolmas mäng.
Kodulinna esindusmeeskonnal on sel hooajal seni õnnestunud võita vaid iga kolmas mäng. Foto: Ants Liigus

Mullu Eesti meistriliigast välja langenud Pärnu Vapruse esindusmeeskond on viis vooru enne hooajal lõppu võtnud esiliiga pingereas koha sisse keskmike hulgas.


"Meie olukord on sel aastal ikka üsna vilets," kurtis Pärnu esindusmeeskonna peatreener Gert Olesk lehemehele. "Veel eelmisel hooajal meistriliigas pallinud meeskonna jaoks on esiliiga kuues koht selgelt läbikukkumine."



Väravad jäävad löömata


Hooaja algul lootsid nii kodulinna meeskonna mängijad, juhendajad kui jalgpallihuvilised, et eelmisel aastal meistritega võideldes hinnalisi kogemusi saanud mängumehed suudavad koos noortetiimidest tulnud värskete jõududega kõigile hambaid näidata. Ometi nii ei läinud, meie mehed on 31 kohtumisest pidanud lausa 16 korral lahkuma platsilt kaotusega, nende kontol on viis viiki ja ainult 10 võidumängu.



"Meie põhiline häda on selles, et poistel puudub silmades sära, neid hakkas kummitama motivatsioonipuudus," märkis Olesk. "Kui kedagi positiivse poole pealt esile tõsta, siis kiitust väärib kindlasti meie väravavaht Priit Pikker. Tema suhtub treeningutesse väga tõsiselt ja üritab meeskonna kaptenina mängijatesse optimismi külvata."



Edurivist rääkides rõhutas treener Olesk, et kõige suurem häda on rünnakute väravaks realiseerimisega. "Mängupildilt ei jää me ühelegi vastasele alla, kuid sellest pole suurt kasu, sest väravaid ei suuda lüüa. Paljudes mängudes ründasime kogu aeg teravalt, vastasel piisas vaid ühest õnnestunud läbimurdest ja kaotus oligi käes."



Pärnu esindusmeeskonnas mängib lõppeval hooajal viis-kuus meistriliiga karastusega meest, lõviosa tiimist koosneb poistest, kellel täiskasvanutega võitlemise kogemusi napib. Suuremate vigastustega kukkus välja vaid Rain Põldme, kes pidi kolm kuud hüppeliigest ravima.



"Rain on enam-vähem oma vormi taastanud ja mängib homme kunstmurul Viljandi vastu," teatas Olesk. "Loodan, et nii-öelda vana kaardiväe meestest aitavad mulke alistada eelkõige Aleksei Galkin ja Ranet Lepik. Kahju on, et mitu perspektiivikat noort pidi meeskonnast lahkuma. Tambet Anso läks pealinna õppima ja Konstantin Voznjuk võeti sõjaväkke."



Treener pole lootust kaotanud


Milliste mõtetega vaatab peatreener järgmist hooaega?



"Ei teagi, mis meist saab, suursponsorit meeskonnal ei ole ja linna toetus kukkus ära," ütles Olesk. "Karta on, et seegi napp raha, mida Eesti jalgpalliliit Vaprusele eraldas, kuivab kokku. Ometi olen optimist ja loodan, et masu saab ükskord läbi ja kõigil läheb kergemaks."



Oleski optimismi võib mõista. Jalgpallivaimustus pole ju Pärnust kadunud, paljud noortetreenerid kasvatavad meie linna esindusmeeskonnale usinasti järelkasvu. Vapruses veel mullu mänginud Indrek Joost hakkas neil päevil tegelema koguni poistega, kellel eluaastaid napilt viis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles