Ekspertkomisjon asub maakonnamuuseume liitma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu muuseum.
Pärnu muuseum. Foto: Pärnu muuseum

Kultuuriministeerium jätkab maakonnamuuseumide ühendamist liitmuuseumiks, kokku kutsutav ekspertkomisjon asub välja töötama ettepanekuid struktuuri ja kontseptsiooni kohta, mis peaks valmima aasta lõpuks.


"Asekantsler Anton Pärn, muuseuminõunik Kersti Tiik ja Eesti vabaõhumuuseumi direktor ning liitmuuseumi projektijuht Merike Lang on ideed tutvustanud ja arutanud kõigis maakonnamuuseumides," ütles ministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Ave Toots-Erelt.



Sellega on Erelti sõnul liitmuuseumi moodustamise esimene, informeeriv etapp läbi ja nüüd tuleb esimest korda kokku ekspertkomisjon, kuhu kuuluvad kõigi maakonnamuuseumide direktoridki.



Komisjon asub välja töötama ettepanekuid struktuuri ja kontseptsiooni kohta ning aasta lõpuks peaksid põhiseisukohad valmis olema.



Seni on maakonnamuuseumid meedias väljendanud oma vastuseisu riiklikuks liitmuuseumiks ühendamise plaani vastu.



Kava näeb ette, et kõik maakonnamuuseumid hakkaksid edaspidi kuuluma Eesti maamuuseumisse, kus emamuuseumiks saab Eesti vabaõhumuuseum ja liitmuuseumi asub juhtima vabaõhumuuseumi direktor.



Muuseumiekspertidest koosnev muuseuminõukogu kiitis 10. septembri korralisel koosolekul heaks ettepaneku alustada liitmuuseumi kavandamist.



Kultuuriminister Laine Jänes on ajakirjandusele kinnitanud, et kuna maakonnamuuseumide roll ja positsioon kohtadel on väga erinev, soovitakse, et see oleks ühtlaselt tugev igal pool.



Muuseumiühingu nimistusse kuulub 328 muuseumi, neist riigimuuseume on 33, millest omakorda 26 on kultuuriministeeriumi haldusalas.



Kultuuriministeeriumi andmetel külastas 2008. aastal keskmuuseume 694 730 külastajat ja maakonnamuuseume 256 698 külastajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles