Vabakool peab tunde nii Ruukkis kui lennuväljal

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabakooli poisid pidasid tööõpetuse tunni Ruukkis.
Vabakooli poisid pidasid tööõpetuse tunni Ruukkis. Foto: Väike vabakool

Pärnu väikese vabakooli 6.-7. klassi poisid pidasid tööõpetuse tunni katusekatete ja terasprofiilide firmas Ruukki, algklasside õpilased aga sõidavad homme lennuväljale helkurikoolitusele.


Ruukis peetud tunni käigus tutvusid poisid kõigega, mis puudutab katuseplekki, katusetarvikuid ja nende tootmist. Jälgiti, kuidas sileplekk vormiti masinate abil eri profiilideks.



Poistega Ruukkis käinud koolijuhataja Riho Alliksoo jutu järgi vaatasid õpilased tööprotsessi üle algetapist kuni valmistoodangu auto peale laadimiseni. Nad panid tähele kõrget töökultuuri: poistele anti kiivrid pähe, firmas on soe, puhas ja tolmuvaba ning masinad on tööõnnetuste vältimiseks turvatud.



Homme viib aga buss vabakooli algklasside lapsed Pärnu lennuväljale, kus nad saavad oma silmaga vaadata, kuidas ja kui kaugelt näeb autojuht pimedas nii helkuriga kui helkurita inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles