Pärnus vahetus linnavalitsus

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine linnapea Mart Viisitamm rahanduse abilinnapead Annely Akkermanni õnnitlemas. Taamal seisab uus linnapea Toomas Kivimägi.
Endine linnapea Mart Viisitamm rahanduse abilinnapead Annely Akkermanni õnnitlemas. Taamal seisab uus linnapea Toomas Kivimägi. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavolikogu nimetas eile ametisse Pärnu uue linnavalitsuse, kuhu kuuluvad linnapea Toomas Kivimägi kõrval abilinnapead Jane Mets, Annely Akkermann ja Romek Kosenkranius, täna annab vana linnavalitsus uuele asju üle.


Reformierakonna kohalik liider Jane Mets jääb linnavalitsuses vastutama hariduse, kultuuri, spordi ja sotsiaalabi eest. Sama tegi ta eelmises linnavalitsuses.



IRLi kohaliku liidri Annely Akkermanni vastutusalaks saab rahandus. Varem allus rahandusosakond linnapeale, kuid Pärnu keerulist finantsseisu arvestades pidas uus võimuliit vajalikuks selline abilinnapea koht luua.



Toomas Kivimägi valimisliidu kolmas number Kosenkranius hakkab vastutama majanduse ja planeerimise eest. Varem pole neid valdkondi kunagi ühendatud ning majandusel oli oma ja planeerimisel oma abilinnapea.



Viisitamm tegi kokkuvõtteid


Pärnu Postimehe soovil lahkuva linnavalitsuse tööst kokkuvõtteid teinud eelmine linnapea Mart Viisitamm ütles, et kõige olulisem ja kulukam objekt oli kahtlemata spordihall. Tõsi, selle eest peavad maksma järeltulijad, kuid ka viimase nelja aasta jooksul on investeeritud kaks korda rohkem kui eelnevalt.



Küsimusele, kas tagantjärele targemana võinuks midagi teha teisiti, ütles Viisitamm, et kuigi mõni asi on välja kukkunud halvasti, oli kavatsus siiski õige.



“Ei teadnud mina ega abilinnapea Raul Sarandi, et majandusosakond jätab vajalikud asjad tegemata,” viitas ta Esplanaadi 10 müügile. “Mis puutub linnavalitsuse kolimisse, siis uues majas töötanuna olen veendunud, et kokkukolimine oli parem kui eelmine seis.”



Viisitamm tõdes, et kesklinnas asuvaid endisi linnavalitsuse hooneid võinuks müüa juba 2006. aastal ja 2007. aasta alguses, kuid majanduse abilinnapea Sarandi kinnitas tollal, et sügisel saab paremat hinda.



Viisitamm oli rahul, et linnavalitsus on muutnud kultuuri rahastamise ja spordi toetamise põhimõtteid ning aasta lõpus tänatakse avalikult linnale olulisi inimesi. “2005. aastal anti aasta mehe tiitel üle võrksukkades naiste poolt transvestiitide üritusel, mida nimetati linnapea ja maavanema vastuvõtuks,” kritiseeris ta.



Viisitamm soovitas Kivimägil alati põhjalikult kaaluda, mida praegusest süsteemist lõhkuda ja mida mitte. Ta meenutas, et kunagi asus IRL kampaania korras koondama, mis hiljem linnavalitsuse tööd segas. “Raskeid otsuseid tuleb teha ükskõik millisel linnapeal,” sõnas ta.



Viisitamme ütlust mööda oli talle ebameeldiv üllatus, et uus ja vana linnavõim pärast valimisi koostööd ei suutnud teha. Ta lubas, et linnavolikogu keskfraktsioon ei hakka eelmise opositsiooni kombel pisiasjade kallal norima, vaid keskendub olulisele.



Viisitamm ütles, et ta on tänasest Eestist ära puhkamas ja tuleb tagasi 5. detsembril. Oma uue töökoha lubas ta avalikustada jaanuari alguses.



Volikogu valis esindajad


Võimu enda kätte võtnud uus Pärnu linnavolikogu valis eile esindajaid organisatsioonidesse. Linnavalitsuses tööle asuva Akkermanni asemel võttis volikogus koha sisse Krista Nõmm, Metsa asemel Jüri Lebedev ja Kosenkraniuse asemel Kaja Martinson.



Lebedev valiti kohe volikogu haridus- ja kultuurikomisjoni esimeheks. Komisjoni liikmed on volikogust Svetlana Tšipurina, Garri Suuk, Mart Viisitamm, Andrei Yllö, Vello Järvesalu, Tatjana Jaanson, Silja Kikerpill, Jaana Junson, Ago Anderson, Mait Käbin ja Vahur Mäe ning väljastpoolt volikogu Asso Kommer, Sander Mäekuusk, Herme Endoja, Erika Sonntak, Vladimir Klevtsov, Urve Krause, Kai Kallastu, Pille Tahker, Alvar Vallau, Varje Tipp, Eiki Eriste ja Heiti Hendrikson.



Noortekogu komisjoni kinnitati esimees Jaana Junson ning liikmed Aino-Silvia Tali, Gelly Mikko, Andraš Tšitškan, Tauri Parik, Gerrit Lääne, Silja Kikerpill, Mait Käbin, Riivo Eensalu, Ranno Künnap, Priit Sutt ja Erki Melts.



Hansagümnaasiumi hoolekogus hakkab volikogu esindama Priit Sutt, Koidula gümnaasiumi hoolekogus Cardo Remmel, Raeküla gümnaasiumi hoolekogus Eino-Jüri Laarmann, täiskasvanute gümnaasiumi hoolekogus Tiit Kask, Vene gümnaasiumi hoolekogus Tatjana Jaanson, ühisgümnaasiumi hoolekogus Jüri Lebedev, Ülejõe gümnaasiumi hoolekogus Väino Linde, Kuninga tänava ja Rääma põhikoolis Väino Hallikmägi, Vanalinna põhikoolis Jelena Nažarova ja toimetulekukoolis Peeter Orav.



Kunstikooli hoolekogus esindab volikogu Toomas Aru, muusikakooli hoolekogus Anne Uusna, spordikooli hoolekogus Mait Käbin, Kunstide maja hoolekogus Erki Melts, loodusmaja hoolekogus Pille Tahker ning tehnika- ja tööõpetusmaja hoolekogus Vello Järvesalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles