Kohus lõpetas maksupettuse süüasjas firma suhtes menetluse

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arlet Martinson.
Arlet Martinson. Foto: Erakogu

Pärnu maakohus lõpetas täna otstarbekuse kaalutlustel menetluse suures maksupettuse kriminaalasjas ühe süüdistatava, pankrotistunud OÜ Estera Baltic suhtes.


Estera Baltic OÜ suhtes taotlesid menetluse lõpetamist juba kevadel firma kaitsja ja pankrotihaldur ning tänasel istungil Lääne ringkonnaprokurör Elle Keeman. Kohus lõpetas firma suhtes menetluse, sest osaühingu süü ei ole suur ja avalik menetlushuvi puudub.



Kohus rahuldas prokuröri taotluse kaasata kriminaalasja kannatanuna maksu- ja tolliamet. Nii esitab MTA  kohtuliku uurimise järel süüdistatavate vastu tsiviilhagi.



Kohus määras järgmise istungi reedele ning veel 27. ja 29. jaanuarile ja 26.-29. aprillini, ütles maakohtu pressiesindaja Elo Kirsipuu ERRi uudisteportaalile.



Mullu kevadel alanud protsessil eitasid tuntud motosportlane ja noorte motospordi edendaja Arlet Martinson (39), Ülle Saar (54), Hillar Talts (38), Raavo Raadik (37) ja Ülo Tammekänd (25) maksupettust ning Egles Selge (28) ja Alar Jaanson (38) tunnistasid oma süüd osaliselt.



Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistab Martinsoni, Saart, Jaansonit, Taltsi, Raadikut, Tammekändu ja Selget ning juriidiliste isikutena osaühinguid Estera Baltic ja Visorek üle viie miljoni krooni suuruses maksupettuses.



Martinson on praegu koos Jaanus Grosmanni (36) ja Jüri Ollinoga (41) kahtlustatav ühes teises kriminaalasjas kuritegelikku ühendusse kuulumises, maksupettuses ja rahapesus.



Kevadel tühistas Tallinna ringkonnakohus Martinsoni süüdimõistmise peksmises, sest ei leidnud erinevalt Pärnu maakohtust temal kuriteosüüd. Ringkonnakohtus jäid peksmises süüdi Grosmann ja Roman Pitškar (25).



Süüdistuse järgi tungisid mehed 2007. aasta 10. juunil Pärnus Vee tänaval trahteri Postipoiss ees kallale ühele mehele.  



Harju maakohtus on pooleli ka kohtuprotsess, kus Martinsoni süüdistatakse koos Erkki Vapperi (37), Eigirdas Biekša (31), Vairo Virkko Ruhno (34) ja OÜ Omlox Exportiga maksupettuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles