Peretuuri võitis Tammede pereansambel

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Peretuuri 2009” publikuauhinna - päevase spaatuusiku võitnud Tammede pereansambel: Taavi (vasakult), Tõnu ja Tauno.
“Peretuuri 2009” publikuauhinna - päevase spaatuusiku võitnud Tammede pereansambel: Taavi (vasakult), Tõnu ja Tauno. Foto: Urmas Luik

Raeküla Vanakooli keskuses läinud reedel toimunud festivalil ”Peretuur 2009” võistles viis ansamblit, peaauhinna pälvis Tõnu Tamme pere.


Ükski viiest esinejast ei jäänud tähelepanuta: ürituse korraldanud Raeküla Vanakooli keskus, gümnaasium ja lasteaed moodustasid ˛ürii, kes tunnustas oma lemmikuid. Selgus, et maitsete erinevus on suur ja iga ansambel kujunes kellegi lemmikuks.



Mängu-lauluga südamed soojaks


Õnnela Teearu pereansambel Omas Mahlas Surjust, Eili Laanela lapselastega, perekond Kontus ja Diane Pani lapselastega Pärnust ning Tõnu Tamm poegadega Uulust oskasid kuulajate südamed soojaks mängida-laulda.



Ürituse juhatas sisse Pärnu Eliisabeti koguduse õpetaja Enn Auksmann, kes rääkis hingele olulise aja saabumisest, mängis kitarril ja laulis suurepäraselt.



Ansamblid, kes seejärel võistlema hakkasid, esitasid igaüks kaks pala, vabalt valitu kõrval tuli ette kanda jõulunumber. Peahindajaks määrati publik ja iga osaleja võis paberilipikule märkida oma lemmiku nime.



Huvi ürituse vastu oli tavatu: saali kogunes nii palju rahvast, et istekohtadest laudade ääres ei jätkunud ja toole tuli juurde tuua.



“Sageli on nii, et paneme 80 tooli ja tuleb kaheksa inimest. Tänane õhtu on tõesti erand,” märkis keskuse juhataja Liivi Kaasik naerusuiselt.



Atraktiivsust lisasid üritusele lasteteater Saabastega Kass, päkapikkude esinemine ja loterii kasuperede toetuseks. Heategevusloterii jätkub kõikidel advendikontsertidel.



Tõrud pole kaugele kukkunud


Pereansamblite puhul köitis eelkõige see, et esines tõepoolest pere: suured ja väikesed, vanaemad, emad ja isad, lapsed ja lapselapsed. Teearude Omas Mahlas hoogne rütm pani kohemaid publiku kihama. Tõnu Tamm musitseeris professionaalselt poegadega, kellest mõlemad pilke püüdsid: Taavi vahetas kord suupilli metsasarve vastu ja vastupidi, Tauno mängis lausa staarilikult suupilli. Vanaemad Anne Kontus, Eili Laanela ja Diane Pani sulatasid südameid – vaatajaid-kuulajaid haaras soe tunne, et käbid ei ole kändudest kaugele kukkunud.



Tõnu Tamm alustaski esinemist võrdlusega, et “tema on see suur Tamm, pojad aga tõrud”. Ja nagu ilmnes, pole nood kännust kaugele potsatanud.



Basskitarristist isa peab ELWOs elektriinseneri ametit ja pere elukoha kohta ütles ta, et ollakse kahepaiksed: elatakse nii Pärnus kui Uulus. Pojad Taavi (12) ja Tauno (9) käivad Pärnu muusikakoolis, üks õpib metsasarve, teine akordioni.



“Oleme ses mõttes puhtalt pereansambel, et oleme mänginud oma lõbuks ja kõigest aasta aega. Täna (reedel, toim) esinesime avalikkuse ees teist korda, esimene kord oli muusikakooli üritusel raekoja saalis,” rääkis Tõnu. Kui poleks grippi majja tulnud, oleks Tammesid ansamblis viis olnud, sest kaasa löövad pereema ja neljane pojast pesamunagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles